Ciclisme

Ballan es deixa el lideratge al Pla de Beret en una etapa que s'acaba enduent el francès Moncoutie

El francès David Moncoutie ha estat el guanyador de la vuitena etapa de la Vuelta, la segona d'alta muntanya. Alessandro Ballan ha perdut el lideratge un dia després de vestir-se d'or en una jornada que molt cara li podria haver sortit a Carlos Sastre. El guanyador del Tour ha patit molt en la pujada al Pla de Beret a causa dels atacs d'Alberto Contador però ha sabut recuperar-se a pocs quilòmetres de la meta i amb prou feines ha acabat cedint uns cinc segons. La situació dels favorits es manté pràcticament igual mentre que Levi Leipheimer es converteix en el nou líder de la cursa.

Actualitzat

Els grans favorits han tingut una bona oportunitat per desfer-se d'un rival de pes, Carlos Sastre, coincidint amb l'ascens al Pla de Beret. La cursa ha arribat als peus del Port de la Bonaigua amb un grup d'escapats integrats per Juan Manuel Gárate, Nikita Eskov, Christophe Kern, Sébastien Joly i David Moncoutie. Aquest últim ha aprofitat els darrers quilòmetres abans de coronar el penúltim port del dia per escapar-se i avançar en solitari cap a la victòria final, que ja no se li ha escapat.

Al seu darrere, el gran grup no s'ha mogut fins la pujada al Pla de Beret. L'Astana, primer, i l'Euskaltel, després, s'han encarregat de trencar el pilot. Aquests moviments han condemnat les opcions d'Alessandro Ballan i d'altres homes importants com Chavanel i Cunego.

Els grans favorits s'han mantingut ferms fins que aleshores Klöden i Contador han canviat el ritme. Aleshores ha arribat el moment del dia. Com va passar dissabte amb Valverde, Carlos Sastre ha patit una baixada de ritme i s'ha despenjat. Però afortunadament per a ell, ni Contador ni Valverde ho han aprofitat per obrir un forat important i el guanyador del Tour s'ha acabat recuperant gràcies a la por recíproca entre el cap de files de l'Astana i el del Caisse d'Epargne.

Al final, doncs, ningú ha pogut neutralitzar Montcoutie i Leipheimer s'ha vestit d'or. Contador, Valverde i Sastre se situen separats per poc més d'un minut entre ells i encara queden els cims asturians i la contrarellotge.

Anar al contingut