Francina Armengol al Congrés dels Diputats
Francina Armengol ha estat elegida aquesta setmana presidenta del Congrés (Europa Press/Alberto Ortega)

Armengol defensa una Espanya plural i vol que el Congrés reflecteixi la diversitat lingüística

La presidenta del Congrés recorda la bona sintonia que va mantenir amb Carles Puigdemont quan era presidenta de les Balears

La nova presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, defensa que cal avançar en el reconeixement de l'Espanya "real i diversa" i que la diversitat de llengües que es parlen a l'Estat "ens ha de fer enorgullir com a país i ens fa més forts".

En una entrevista a La Vanguardia, afegeix que és important que aquestes llengües oficials que s'usen a molts territoris es puguin utilitzar al Congrés dels Diputats, perquè "ens acosta a molts ciutadans de tot Espanya". Per tal que el català, el basc i el gallec puguin ser utilitzats al Congrés, Armengol parlarà "amb tots els grups parlamentaris, per buscar i compartir aquests objectius i veure quines solucions tècniques hi ha per fer-ho possible i viable".

Reconeix que fa temps que no parla amb l'expresident Carles Puigdemont, però recorda que van tenir bona relació quan era presidenta de les Balears: "Institucionalment, el que toca és compartir decisions amb territoris veïns". Esmenta que Catalunya i les Balears tenen història i cultura comunes, per exemple l'Institut Ramon Llull, també relacions econòmiques, i que formen part de la mateixa euroregió.

Sobre la investidura, Armengol es compromet a agilitzar en la mesura que sigui possible el procés, tan bon punt el rei Felip VI, que aquest dilluns comença la ronda de consultes amb els partits, li comuniqui qui serà el candidat a ser investit president.

En l'entrevista, Armengol també assegura que veu el PSOE cohesionat internament i defensa que el partit és capaç d'abordar els problemes "des del diàleg i el consens".

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Francina Armengol
Anar al contingut