Dissabte, 30 de març, a partir de les 10.00

"El suplement" refà la ruta de l'exili republicà, 80 anys després del final de la Guerra Civil Espanyola

Dissabte, 30 de març, a partir de les 10.00, "El suplement", amb Roger Escapa, emet el reportatge "Elna, bressol d'exiliats", tota una hora dedicada a la memòria i que se situa al camp de refugiats d'Argelers, Perpinyà, Cotlliure i la Maternitat d'Elna.

Coincidint amb el 80è aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola, el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio farà un viatge per la ruta de l'exili republicà. La historiadora Assumpta Montellà acompanya Roger Escapa en aquest trajecte, que permetrà entendre la figura d'Elisabeth Eidenbenz, la dona que va posar en marxa la Maternitat d'Elna, on van néixer gairebé 600 nadons entre el 1939 i el 1944. Una història poc reivindicada i carregada d'emotivitat i superació. Al reportatge es parla amb diversos fills d'exiliats nascuts a la Maternitat, que ara tenen prop de 80 anys, i amb una de les poques mares que hi va parir i que encara és viva, Carmen Rojano, de 99 anys.

En aquesta ruta per l'exili republicà el programa també passa per Argelers. Ara la platja és un reclam turístic més, però fa 80 anys era un camp de refugiats. Tot i el pas del temps, l'angoixa de les famílies no s'oblida. El reportatge també trepitja el cementiri de Cotlliure, on hi ha enterrat el poeta Antonio Machado així com altres personatges il·lustres de l'exili republicà.

El programa "El suplement" s'emet els dissabtes i diumenges, de 6.00 a 13.00, a Catalunya Ràdio.

catradio/suplement

facebook.com/elsuplement

twitter.com/elsuplement

instagram.com/elsuplement

spotify.com/elsuplement

Anar al contingut