Madrid

García-Margallo no té "cap dubte" de la "mala imatge" que va oferir el Camp Nou en el Barça-Madrid

Pel responsable d'Afers Estrangers i Cooperació espanyol, el mosaic amb la senyera i els crits d'"independència" són "exactament el contrari" del "gran èxit d'Espanya a la Transició", quan hi va haver "una imatge de país unit, d'esforç comú, d'un futur compartit".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Afers Estrangers i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, ha considerat que el que va passar diumenge al Camp Nou "perjudica" la "marca Espanya" i ofereix una "mala imatge". El responsable d'Exteriors es referia al mosaic amb la senyera que es va mostrat a l'inici del partit i als crits d'"independència" que es va fer sentir en el minut 17 amb 14 segons de cada part. En declaracions a la premsa , el ministre ha dit que no tenia "cap dubte que perjudica".

"Em sembla una mala imatge", ha afegit el ministre, per qui es va mostrar "divisió interna en un moment de convulsió com el que estem vivint, en un moment en què tots els països del món estan competint per uns capitals escassos". García-Margallo ha lamentat que s'hagi transmès aquesta "imatge de desunió en comptes d'una imatge d'esforç compartit".

I ha conclòs que el que va passar va ser "exactament el contrari" del "gran èxit d'Espanya a la Transició", quan hi va haver "una imatge de país unit, d'esforç comú, d'un futur compartit".

García-Margallo diu que l'"opinió" de Reding és "inexacta"

José Manuel García-Margallo també s'ha referit, a preguntes dels periodistes, a la carta que l'executiu espanyol ha remès a Brussel·les per demanar-li que parli amb una sola veu davant la possible independència de Catalunya i l'opció que un territori d'Espanya pugui ingressar a la Unió Europea (UE) si es declara independent.

Segons el ministre, els tractats de la UE deixen clar que "la integretat territorial i l'organització territorial és una qüestió interna i, per tant, una remissió completa a l'ordenament de cada país". Per tant, ha afegit, "una secessió, que és contrària a la Constitució, en aquest cas espanyola, és per definició contrària al tractat" de la UE.

D'aquesta manera, el titular d'Exteriors ha volgut combatre les declaracions de la vicepresidenta de la Comissió, Viviane Reding, assegurant que una futura independència de Catalunya no significaria la seva exclusió de la Unió Europea. Per García-Margallo, aquesta "opinió que no hi ha res en el tractat contrari al reconeixement d'una secessió unilateral" és "inexacta".

García-Margallo també ha reiterat que una hipotètica adhesió de Catalunya als Vint-i-set hauria de ser acordada per unanimitat dels Estats membres. El responsable de la diplomàcia espanyola ha admès que en l'última reunió de ministres d'Exteriors europeus es va aprovar un document en què s'assegurava que es podien modificar els tractats per majoria qualificada, però ha matisat que el mateix document precisa que "l'adhesió sempre es faria per unanimitat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut