L'aparell ha pogut aterrar sense complicacions a l'aeroport de Dublín (Reuters)

12 persones ferides per les turbulències en un vol de Qatar Airways entre Doha i Dublín

L'avió, que ha viscut un episodi de fortes turbulències quan sobrevolava Turquia, ha aterrat sense problemes a Irlanda

Un Boeing 787 de Qatar Airways ha aterrat aquest migdia a l'aeroport de Dublín amb una dotzena de persones amb ferides i contusions a bord. Segons ha informat l'aeroport irlandès, l'avió ha patit un episodi de fortes turbulències i la tripulació ha avisat a la torre de control que alguns dels passatgers i també membres de la tripulació havien resultat ferits.

L'aparell, que ha pogut aterrar sense problemes, ha estat rebut a la pista pels serveis d'emergència, bombers i equips de rescat i també per la policia aeroportuària. S'han desallotjat de l'avió 12 persones ferides lleus (6 membres de la tripulació i 6 passatgers) i 8 han hagut de ser hospitalitzades.  

Segons ha explicat l'aeroport dublinès, el vol QR017 de Qatar Airways s'ha vist afectat per fortes turbulències quan sobrevolava Turquia.

Aquest incident arriba cinc dies després que un home de 73 anys morís i una vintena de persones més resultessin ferides greus en un vol de Singapore Airlines que va aterrar d'emergència a Bangkok. L'avió també va patir fortes turbulències que van provocar danys a l'interior de l'aparell i ferides greus a diversos viatgers i membres de la tripulació.

Al març, un avió de Latam Airlines va caure sobtadament dels 41.000 peus als 40.692, uns 100 metres, de cop. En aquest cas, la forta sacsejada de l'aparell no va ser conseqüència de cap turbulència.

Segons un estudi de la Junta de Seguretat en el Transport dels Estats Units, els accidents aeris més freqüents estan relacionats amb episodis de turbulències a l'atmosfera. L'agència nord-americana va admetre que un terç dels accidents aeris notificats entre 2009 i 2018 tenien l'origen en turbulències durant el vol.

 

ARXIVAT A:
AeroportsTransport públic
Anar al contingut