Portada del rotatiu alemany Welt
El CSU proposa que Grècia torni progressivament a la dracma.
Berlin

Un soci de govern de Merkel proposa que Grècia torni a la dracma

En una entrevista al diari alemany "Welt", el secretari general del CSU, el segon soci de la coalició que permet governar a Angela Merkel, proposa que Grècia torni a la dracma. La proposta del CSU va cap a una sortida de Grècia de l'euro com a primer pas per a l'aprimament de l'Europa de la moneda única.

RedaccióActualitzat
El CSU, el segon soci de la coalició que permet que Angela Merkel governi a Alemanya, ha llançat una proposta, si més no, sorprenent a la cancellera: que Grècia torni progressivament a la dracma.

En una entrevista al diari alemany "Welt", el secretari general del CSU, partit democratacristià de Baviera, assegura que Grècia podria començar a pagar nòmines i pensions amb les antigues dracmes. Seria, segons diu, una forma suau de tornar a l'antiga moneda, millor que un canvi brusc.

S'utilitzaria la dracma com una moneda paral·lela que permetria a Grècia tornar a créixer. En realitat, la proposta del CSU va cap a una sortida de Grècia de l'euro com a primer pas per a l'aprimament de l'Europa de la moneda única.
Anar al contingut