Marcel Granollers, en una imatge d'arxiu
Tenis

Marcel Granollers, número 1 del món de dobles

El tenista barceloní, fent parella amb l'argentí Horacio Zeballos, s'assegura el primer lloc del rànquing mundial a l'accedir a les semifinals del Masters 1000 de Madrid

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Fins ara només tres catalans --Manuel Orantes, Joan Gisbert i Emilio Sánchez Vicario, aquest últim el 1989-- havien estat número 1 mundial de dobles. Han hagut de passar 35 anys perquè algú s'afegís a aquesta selecta llista. Ahir ho va aconseguir el barceloní Marcel Granollers, fent parella amb l'argentí Horacio Zeballos. Van classificar-se per a les semifinals del Masters 1000 de Madrid, tot superant, en un partit èpic, la parella formada pel monegasc Hugo Nys i el polonès Jan Zielinsky en tres sets.

 

 

En el superdesempat final, Nys es va lesionar i va haver de servir alguns punts per baix, però es va refer. De fet, el monegasc i el polonès van arribar a tenir quatre pilotes de partit, mentre que Granollers i Zeballos van fer bona la tercera que van tenir. Al final el resultat va ser 4/6 6/2 16/14. Zeballos va acabar el partit amb dolors a les cames després d'1 hora i 33 minuts d'intensa lluita.

Retirada abans de jugar les semifinals

Però el que semblaven rampes per a l'argentí han acabat sent unes molèsties als isquios prou serioses com per no poder jugar el partit de semifinals que havia d'enfrontar aquest divendres la parella catalano-argentina amb l'uruguaià Ariel Behar i el txec Adam Pavlasek, que d'aquesta manera passen a la final contra pronòstic i sense desgast. Allà es trobaran amb Sebastian Korda i Jordan Thompson. 

Per a Granollers i Zeballos ha estat una manera ben desafortunada de celebrar la nova condició de números 1 del rànquing mundial. 

Anar al contingut