Avui continuarà la bona ratxa de pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

El front de la tarda de dissabte s'ha retirat, després de deixar fins a 146 mm a Espot. Però el vent de sud i sud-est continuarà aportant humitat i ajudant que es formin nous ruixats, alimentats per l'aire fred en altura. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per intensitat de pluja.

Cel amenaçador al golf de Roses (Lluís Roura)

Núvols abundants i més ruixats

Un dia més, la nuvolositat serà molt abundant i costarà veure el sol. Tindrem clarianes matinals per l'oest, però els núvols s'acabaran imposant arreu i tindrem un diumenge força rúfol.

Durant la matinada, s'han dispersat les precipitacions del Pirineu, mentre que s'han reactivat alguns xàfecs poc abundants pel litoral i litoral central i el nord-est. A primera hora, els xàfecs es localitzaven sobre el quadrant nord-est, i alguns també cap al nord de la Catalunya Central.


Serà a partir del matí quan tindrem les pluges més intenses i abundants, si bé les acumulacions quedaran lluny de les assolides ahir a l'Alt Pirineu. No serà un dia de pluja continuada, més aviat de ruixats que aniran regant a estones al llarg del dia. Poden tocar qualsevol punt del país, però, molt probablement, les quantitats més importants, d'entre 10 i 30 mm, es poden localitzar al prelitoral, al quadrant nord-est i en punts del sud del Pirineu. Tot i això, es tracta d'una situació força indefinida, sense cap front marcat, que pot portar alguna sorpresa. La precipitació serà en forma de neu en cotes d'uns 2.000 metres.

Temperatura amb pocs canvis

El vent bufarà del sud o sud-est, però amb menys força que dissabte. La temperatura de primera hora ha estat més baixa que la d'ahir pel terç oest, i una mica més alta al nord-est. Les màximes aniran al contrari, pujaran per Ponent i baixaran pel litoral nord i l'interior del nord-est. A la resta, quedaran molt subjectes als xàfecs. Els valors més alts del dia es registraran per Ponent i en punts de la vall de l'Ebre, amb màxims d'uns 21 ºC. Molts indrets de Catalunya quedaran entre els 12 i els 19 ºC.

I dilluns...

Si es van confirmant els mapes actuals, seria un dia que pot portar una precipitació molt profitosa i necessària, especialment a les capçaleres del Pirineu Oriental. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.000 metres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut