Ankara

Turquia apunta que Estat Islàmic seria responsable de l'atemptat d'Ankara

Molts manifestants, en canvi, hi veuen la mà fosca del govern de Recep Tayyip Erdogan

RedaccióActualitzat

Turquia apunta que el responsable del doble atemptat d'aquest dissabte en una manifestació al centre d'Ankara és Estat Islàmic. Així ho han explicat aquest migdia els responsables de seguretat turcs, que ara centren les investigacions en aquesta hipòtesi.

La informació s'ha fet pública mentre milers de persones es manifesten des de primera hora del matí a la mateixa zona on hi va haver les dues explosions. Molts manifestants, en canvi, hi veuen la mà fosca del govern de Recep Tayyip Erdogan.

Això ho han explicat aquest migdia els responsables de seguretat turcs, que ara centren les investigacions en aquesta hipòtesi. Així parlava el primer ministre, Ahmet Davutoglu, que ha apel·lat a la unitat de la societat turca davant el terrorisme.

"Hi ha molts indicis que l'atemptat l'han perpetrat dos terroristes suïcides. un cop més fem una crida en nom de la nostra nació, de l'estat, del govern. Fem una crida al poble perquè es mantingui unit contra el terror".

L'oposició assenyala precisament el govern d'Erdogan, els serveis secrets, sectors de l'extrema dreta, de l'Estat profund, com a inductors de la massacre.

Els missatges d'unitat que llança el govern tenen poca credibilitat, però tenen molt impacte en una Turquia en plena batalla electoral. Els bombardejos contra els kurds, també avui mateix, tot i la treva unilateral que ha ordenat el PKK, potser fins i tot aquesta massacre d'ahir, s'interroguen molts analistes, és l'intent desesperat d'Erdogan de conquerir novament el vot de la por, desprestigiar els rivals i aconseguir la desitjada majoria absoluta que li permeti reformar la Constitució; perpetuar una Turquia presidencialista i consolidar el seu poder.

Fins feia poc el govern turc no descartava cap hipòtesi sobre l'atemptat, apuntava diverses hipòtesis sobre qui podien ser els autors de la massacre. Les seves investigacions es dirigien cap a Estat Islàmic, Al-Qaida i la guerrilla kurda del PKK. Ara sembla que Estat Islàmic seria el responsable segons el govern d'Ankara.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut