La guerrilla kurda va fer explotar un cotxe bomba al Kurdistan aquest setembre
La guerrilla kurda va fer explotar un cotxe bomba al Kurdistan aquest setembre
Istanbul

El Partit del Treballadors del Kurdistan anuncia un alto el foc fins a les eleccions

El comunicat difós per l'agència kurda Firat assenyala que els seus militants "suspendran les accions previstes" fins a l'1 de novembre

RedaccióActualitzat

La cúpula del Partit dels Treballadors del Kurdistan, el PKK, la guerrilla kurda, ha anunciat que respectarà l'alto el foc unilateral fins a la data de les eleccions a Turquia, el pròxim 1 de novembre.

El comunicat difós per l'agència kurda Firat, assenyala que els seus militants "suspendran les accions previstes" i "evitaran tot moviment si no són en defensa pròpia", per contradir les acusacions del govern turc, segons el qual la guerrilla kurda posa en perill la seguretat dels votants.

A finals de juliol, el PKK va reprendre la seva campanya d'atacs contra les forces de seguretat turques al sud-est de Turquia, de majoria kurda, matant a més de 150 policies i soldats. L'exèrcit turc ha incrementat al seu torn les represàlies contra els rebels, bombardejant les seves bases de rereguarda al nord de l'Iraq.

La violència va acabar amb el procés de pau iniciat el 2012 pel govern islàmic conservador a Ankara amb els rebels i va desapareixen, doncs, la desaparició d'un alto el foc que s'havia mantingut durant més de dos anys.

En una entrevista d'aquest dimarts, el líder del PKK, Cemil Bayik va anunciar una "iniciativa" dissenyada per ajudar el Partit Popular Democràtic, prokurd, per a aquestes eleccions parlamentàries de novembre.

Anar al contingut