L'ús de la mascareta als centres sanitaris, farmàcies o dentistes passarà a ser una recomanació i no una obligació (iStock)

S'endarrereix la retirada de les mascaretes a farmàcies, hospitals i centres sociosanitaris

El ministre de Sanitat ha recordat que continuen sent obligatòries i diu que el paquet de mesures s'aprovarà al Consell de Ministres "tan aviat com sigui possible", però no aquest dimarts

Malgrat que el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar divendres retirar l'obligatorietat de portar mascareta a hospitals, centres de salut i sociosanitaris i farmàcies i dentistes, ara el ministre de Sanitat ha explicat que la mesura encara no s'aprovarà al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

José Manuel Miñones ha recordat que les mascaretes, doncs, continuen sent d'ús obligatori malgrat que la retirada hagi rebut la "llum verda" del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

La mesura, que va enmig d'un decret anticrisi contra la covid, ha de ser aprovada per un Consell de Ministres per al qual encara no hi ha data. Serà, ha dit Miñones,"tan aviat com sigui possible", sense voler concretar:

"Si dic una data, després estarem pendents d'aquesta data i, si no es compleix aquesta data, estaré incomplint el que estic dient avui."

En tot cas, ja ha confirmat que no serà al Consell de Ministres d'aquesta setmana, perquè el decret pel qual es va reunir divendres el CISNS no incloïa només aquesta qüestió, sinó que "és tot un decret de crisi sanitària" que encara ha de "passar els tràmits administratius corresponents".

Dit això, el ministre ha recordat que les mascaretes continuaran sent d'"ús recomanat" i amb "autorresponsabilitat" per part dels ciutadans. Per exemple, demana que "aquells que tinguin símptomes, lògicament, es posin les màscares".

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Covid-19
Anar al contingut