ANÀLISI

Pas enrere, pas endavant

El delegat de Catalunya Ràdio a Madrid, Sígfrid Gras, analitza la decisió de la ministra Carme Chacón de renunciar a les primàries per triar el candidat que ha de succeir Rodríguez Zapatero en la cursa a La Moncloa.

Actualitzat
La dirigent socialista Carme Chacón ha abandonat la carrera per succeir Zapatero com a candidata a la presidència del govern espanyol. Ho justifica pel bé del partit i pel bé d'Espanya. Segur que és veritat, però també és pel seu bé.

En un moment en què s'havia creat un ambient enrarit, i molt perillós per al seu partit, ha decidit que el millor és, de moment, abandonar. Però en aquest abandonament és més que probable que aconsegueixi el crèdit polític que molts li negaven fins ara.

Les crítiques a Chacón sempre són similars. Es diu que és una candidata de disseny, que no ha fet res destacable... doncs bé, avui es pot qüestionar la seva decisió, però és més que evident que el que ha fet servirà per aportar tranquil·litat en uns moments especialment difícils i aixó li dona crèdit polític.

Ara no es pot saber saber quin és el futur del PSOE. Tothom vaticina una derrota electoral, més que probable, a les pròximes eleccions generals. Però el que queda clar és que la ministra de Defensa avui ha pujat cinc esglaons dins del partit. Molts dels dirigents que dubtaven d'ella fa unes hores, ara ja no ho fan i la converteixen en una clara aposta de futur en la qual, sens dubte, l'ha ajudat l'actual president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

I el que també és més que evident és que el successor de Zapatero com a candidat a la presidència espanyola serà Alfredo Perez Rubalcaba. I que tots els que havien demanat un congrés, per enrarir l'ambient, demà ho hauran oblidat perquè ja tenen el candidat que volen.


Anar al contingut