El "Tot costa" de Catalunya Ràdio, premi RAC al millor programa

Ràdio Associació de Catalunya també ha reconegut la trajectòria de l'històric locutor i guionista Carles Pérez

Actualitzat

El programa esportiu "Tot costa" de Catalunya Ràdio ha guanyat el Premi Ràdio Associació 2024 al millor programa de ràdio. L'espai, liderat per Jordi Costa i Sònia Gelmà, ha estat guardonat per "la seva aposta decidida en la generació de llenguatge esportiu en català, adaptació a l'actualitat de nous formats, i complir una de les primeres funcions que va tenir la ràdio al nostre país: compartir la passió per l'esport amb l'oient". Uns arguments que també han dut a premiar ex aequo, en aquesta mateixa categoria, les transmissions esportives de Rac1.

El "Tot costa" s'emet cada tarda, de 19 h a 20 h, a Catalunya Ràdio, l'app i el web de l'emissora, la plataforma 3Cat i, des del 2021, també es pot seguir en directe pel canal Esport 3.


Premi a Carles Pérez, un històric de la ràdio pública

El jurat dels premis RAC també ha decidit reconèixer Carles Pérez Jaumira per la seva trajectòria com a locutor i guionista en diversos espais de Catalunya Ràdio.

A més de ser una de les veus més reconeixibles de l'emissora, Pérez ha deixat una empremta important en aquesta casa, amb programes com "Justa la fusta", "La casa per la finestra", "La Perestroika" i, especialment, "La solució", que va presentar durant 14 temporades.

L'any 2008, va ser nomenat defensor de l'audiència de la CCMA. També ha estat professor de la Facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

Carles Pérez, als estudis de Catalunya Ràdio
Carles Pérez, als estudis de Catalunya Ràdio (3Cat)

Altres guardonats en l'edició del centenari

En l'apartat d'innovació, el premi ha estat per al pòdcast "La ronda perversa", de Radiofònics, mentre que en el d'inclusió ha estat per a "D'on ets tu?", de Ràdio 4, i el de millor programa de ràdio local per a "El dominical", de Ràdio Arenys. També s'han reconegut els professionals Josep Genescà i Carles Godó Vallbé.

L'edició d'aquest any dels Premis Ràdio Associació coincideix amb la celebració dels 100 anys de l'inici de les emissions radiofòniques a casa nostra. La gala de lliurament de premis i la Gala del Centenari se celebrarà al Palau de la Música Catalana el proper 26 de febrer.

ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio
Anar al contingut