Andreu Martínez, director dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Andreu Martínez, director dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El director dels Mossos, satisfet després del 21D: "Vam garantir l'equilibri"

Martínez: "Ahir vam garantir l'equilibri entre la celebració del Consell i el dret de manifestació"

RedaccióActualitzat

El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, fa una valoració positiva de l'actuació policial d'ahir perquè es va poder celebrar el Consell de Ministres i també es va garantir el dret de manifestació.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Andreu Martínez ha dit que el 21D era un dia molt complicat per al cos:

"Ahir era una jornada complicada amb la presència del Consell de Ministres i la concurrència de diverses manifestacions."

"La valoració que fem, tenint en compte que es tractava d'un dispositiu molt complex, és d'haver obtingut el resultat que s'esperava: garantir l'equilibri entre la celebració del Consell de Ministres i la llibertat de manifestació i concentració de la ciutadania del nostre país."

Pel director general dels Mossos, els agents de la policia catalana no van actuar amb més contundència en els talls de carretera ahir divendres que el 6 de desembre. Martínez ha assegurat que cada situació és diferent, i que es fa el desplegament en cada cas amb criteris professionals:

"En cap cas hi ha hagut passivitat. No hi ha hagut mai inactivitat. Són situacions diferents pel que fa a la intensitat dels talls. Nosaltres restituïm la normalitat de la manera més proporcionada o adequada possible. Sí que hi ha determinats límits, com la crema de neumàtics, que afecten la plataforma de la via i que, un cop nosaltres restituïm la normalitat, provoca que encara es trigui molta estona a poder netejar la via."

El director dels Mossos manté que les càrregues policials són l'últim recurs i que ahir només es van produir en cas d'accions violentes contra els agents. Assegura que els agents van actuar per recuperar la distància i per dispersar els manifestants quan va ser necessari, sempre com a última opció. Ha explicat que ahir 35 agents dels Mossos van resultat ferits lleus.

En tot cas, ha apuntat que es revisaran internament totes les actuacions, com es fa sempre:

"Ens trobem amb actuacions de grups que són clares i concretes d'hostilitat, d'un alt nivell combatiu. Que busquen el contacte directe amb la línia policial. Sempre és l'última ràtio la utilització del recurs de la dispersió d'una manifestació."

Andreu Martínez ha dit que feia dies que els Mossos treballaven coordinats amb altres cossos policials i que la coordinació ha funcionat bé:

"Fa més d'una setmana que s'estaven produint reunions. Tothom ha respectat les competències i funcions que pertoquen a cada cos policial. I m'agradaria destacar l'alta professionalitat del cos de Mossos d'Esquadra en un dia molt complex, amb moltes intervencions."

 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut