Mapa de la renda a Barcelona: la del barri més ric encara triplica la del més pobre

Les desigualtats s'han reduït segons les dades de l'any 2021, però la renda mitjana a les Tres Torres --37.800 euros-- és tres cops superior a la de Ciutat Meridiana, amb 10.900

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'han fet públiques les últimes dades de la distribució de la riquesa a Barcelona, corresponents a l'any 2021.

La renda mitjana va pujar un 4,8% al conjunt de la ciutat, fins als 21.642 euros de mitjana, i es va recuperar parcialment de la davallada de l'any anterior arran de la pandèmia.

Tot i això, les desigualtats es fan evidents si ens fixem en els extrems: el barri de les Tres Torres té una renda per càpita de 37.800 euros, més del triple que a Ciutat Meridiana, el barri amb la renda més baixa, amb 10.929 euros.

Tot i que la fredor de les xifres apunta que les desigualtats entre les rendes més altes i les més baixes s'han reduït, la realitat continua sent dura per als veïns de Ciutat Meridiana, on tothom sobreviu com pot en una realitat social molt complexa.

"Anem tirant, anem passant i ja està", explica a un equip de TV3 Guaditoca Rodríguez, veïna d'un barri on un terç dels pisos són propietat dels bancs. Molts estan buits i blindats. I molts altres, uns 150, estan ocupats.

Filiberto Bravo, el president de l'Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, denuncia que és com si ja no formessin part de la ciutat:

"Ara mateix acabo de parlar amb una família que guanya 900 euros i paga un lloguer de 775. Estem fora del sistema, ja no som Barcelona. La muntanya és la frontera, de la muntanya cap aquí és una altra cosa."

Una realitat oposada a la de les Tres Torres, el barri amb la renda familiar més alta de Barcelona. Només cal anar al mercat per comprovar que no hi ha gaires angoixes per arribar a final de mes.

Entre setmana, qui acostuma a fer la compra són "les minyones", apunta Núria Sunyer, una de les paradistes. "En aquest barri no es fixen gaire en els preus", afegeix un altre paradista, Israel Castilla.

En aquest mapa pots veure quina és la renda mitjana del 2021 en cada barri:

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut