Barcelona

Divendres totalment d'estiu, amb sol i algun xàfec dispers cap al terç nord

El primer dia de juny serà assolellat i amb temperatures altes. Poden aparèixer alguns núvols a les comarques del Pirineu, Prepirineu i serralada Transversal.

Actualitzat
El primer dia de juny serà totalment assolellat. Només  veurem créixer els núvols a les comarques del Pirineu, Prepirineu i serralada Transversal. Una tarda més, amb possibilitat de ruixats a les comarques pirinenques, des de l'Alta Ribagorça fins al nord del Ripollès.

Les altes pressions ens acompanyaran un dia més, però a diferència de dijous, l'anticicló anirà passant. Però no us hi amoïneu, encara no hi haurà cap canvi de temps. El que sí que tindrem serà una nova glopada d'aire càlid, amb valors de referència d'entre 17 i 19 graus a 850hPa, és a dir, que farà molta calor. Tot i així no ens lliurarem dels ruixats de tarda.

Temperatures amunt

La jornada serà molt càlida. L'arribada d'una massa d'aire càlid permetrà un nou ascens de les mínimes i de les màximes. Aquesta glopada de calor serà més sensible a les zones de muntanya, amb un ascens important de les mínimes respecte a les registrades aquest dijous:
5 graus a Das
5 graus a Boí, cota 2.500 metres
6 graus a Núria, cota 2.000 metres
7 graus a Salòria, cota 2.500 metres
9 graus a Vielha
10 graus a Sort
10 graus al Pont de Suert
11 graus a la Seu d'Urgell
Per la banda alta:
17 graus a Amposta
17 graus a Tàrrega
18 graus a Begues
19 graus a Vilassar de Mar
20 graus a Badalona
21 graus a Barcelona, el Raval
22 graus a Portbou

Les temperatures màximes superaran amb facilitat la xifra dels 30 graus, i les més altes tocaran i fins i tot superaran els 35 graus.
Llistat de màximes de dijous:
33 graus a Vinebre
33 graus a Torroja del Priorat
33 graus a Vallirana
33 graus a Tàrrega
32 graus a Gandesa
32 graus a Mollerussa
32 graus a Cervera
A la part baixa trobem:
26 graus a Tarragona
25 graus a Amposta
24 graus a Cunit
24 graus a Alcanar
23 graus a Sant Pau de Segúries
20 graus a Molló
13 graus al Port del Comte, cota 2.300 metres
12 graus a Boí, cota 2.500 metres

Vent de nord a sud
El dia despertarà amb terrals i lleugera tramuntana a l'Empordà. A partir de mig matí hi haurà un gir en el component del vent cap a sud. Durant la resta del matí i tarda bufarà entre migjorn i garbí, localment moderat a la costa.

I pel cap de setmana:
Dissabte per aprofitar. Començarà el cap de setmana amb bon temps, amb sol, però també amb algunes teranyines de núvols alts. Les nuvolades augmentaran per Ponent i a partir del vespre començaran a entrar les primeres precipitacions procedents de l'Aragó. Dia de forta calor.
Diumenge tot canvia. Tindrem el cel cobert i amb pluges que arribaran a tot el país. Les més copioses i intenses, al Pirineu i Prepirineu. Baixada de les temperatures.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut