Barcelona

Barcelona acull dues convencions dedicades als fans de "Diaris de vampirs" i "Supernatural"

L'èxit de les sèries de moda traspassa la pantalla. Des de sempre han existit seguidors incondicionals de les sagues televisives, però en els darrers anys, el "boom" de les sèries de televisió ha aconseguit crear un negoci que va molt més enllà. Un bon exemple d'aquest èxit són les dues convencions que se celebren aquest cap de setmana a Barcelona basades en dues de les sèries d'adolescents que estan més de moda: "Diaris de vampirs" i "Supernatural". En aquestes trobades, els fans que ho vulguin poden pagar entre 40 i 400 euros per aconseguir un autògraf o passar una estona amb algun dels seus ídols. Un negoci que va cada vegada més a l'alça.

Actualitzat
Paga i comparteix una estona amb el teu ídol televisiu. Aquest podria ser l'eslògan publicitari de l'agència que ha organitzat la Bloody Night i la Rising Con, les dues convencions dirigides als fans de les sèries "Diaris de vampirs" i "Supernatural", que se celebren a la capital catalana durant aquest cap de setmana.

Durant dos dies, els seguidors que ho vulguin podran compartir una estona amb els protagonistes de les sagues adolescents, que seguint un estricte horari es posen totalment a la disposició dels seus fans. Això sí, res de fer cues quilomètriques al ras o córrer per ser dels primers d'aconseguir un autògraf. En aquest tipus de trobades, només cal pagar.

Diferents tarifes per a diferents activitats

El preu per aconseguir el preuat autògraf o compartir una estona amb els ídols televisius varia segons cada cas. Els organitzadors de les convencions han previst diferents tarifes que inclouen diferents serveis.

En el cas de la Bloody Night, dirigida als seguidors de "Diaris de vampirs", els preus oscil·len entre els 40 i els 400 euros aproximadament. Un ventall molt ampli que dóna opció als fans a participar de la trobada en diferents graus.

Per exemple, pagant 400 euros, s'obté un passi exclusiu que consta d'un seient reservat i numerat a la zona preferent, els autògrafs de tots els convidats, una fotografia de grup, una fotografia per escollir entre un dels convidats principals, accés il·limitat a les altres activitats especials que es realitzin durant aquests dos dies i un regal exclusiu. Però el seguidor també pot optar per comprar un passi de 300 euros, amb seient reservat a la zona 1, pel de 230, amb seient a la zona 2 i sense regal exclusiu, de 170, amb reserva a la zona 3 i sense fotografies ni regal, o de 120, amb seient a la zona 4 i poca cosa més.

Si només es vol un simple autògraf, cal pagar 40 euros, mentre que si s'opta per una foto, el preu és de 60.

Uns preus que, segons l'agència que organitza la trobada, KLZ Events, estan marcats segons "el caixet dels actors, que tenen les seves exigències".

Acostar-se als fans locals

Pels protagonistes de les sèries, però, aquestes convencions no són vistes com un negoci extra, sinó com una oportunitat per compartir temps amb els seguidors que tenen arreu del món. En aquest sentit, Paul Wesley, que interpreta Stefan Salvatore a "Diaris de vampirs", assegura que durant aquests dos dies de trobada "interactuem amb els fans locals" i "tot i que en aquests esdeveniments hi ha molta gent, aconseguim convertir-los en una cosa íntima, perquè coneixem els fans, ens fem fotos amb ells, ens fan preguntes, etc.". Una oportunitat única per descobrir "tot el que saben de nosaltres", afegeix Ian Somerhalder, Damon Salvatore a la sèrie.

El cert és que en aquest particular mercat, cadascun dels protagonistes de la saga televisiva es cotitza a preus diferents. En aquest cas, Damon surt més car que Stefan, mentre que Candice Accola, que interpreta a Caroline Forbes a la sèrie, cobra gairebé la meitat dels seus companys de repartiment. Una situació que s'explica per l'escàs 2 o 3% de públic masculí que assisteix a la convenció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut