Barcelona

Aquest divendres torna la calor i es mantenen els núvols al litoral

Des de primera hora del matí, els núvols seran presents a gran part de la costa catalana, sobretot Barcelona i Tarragona. També n'hi haurà a ponent, tot i que no duraran gaire.

Actualitzat
Ens trobem dins d'una nova tònica d'estabilitat de la mà de l'anticicló atlàntic, que estendrà el seu braç cap al Mediterrani. No tindrem gaires novetats fins dissabte, quan lliscarà un front pel nord del país.

Aquest divendres, els vents frescos de nord hauran desaparegut per donar pas a un nou flux de vents càlids de sud. Aquesta situació implicarà vents reforçats a alta muntanya i litoral, més núvols al litoral i ascens de les temperatures am molta xafogor a la costa.

Els núvols al litoral
Si voleu anar a la platja i que faci sol, un consell. Abans de sortir de casa mireu la imatge del meteosat de primera hora del matí o consulteu-nos el temps, perquè caldrà buscar-la. Mireu el mapa de núvols baixos a la costa.
Des de primera hora del matí els núvols seran presents a gran part de la costa catalana, sobretot Barcelona i Tarragona. També n'hi haurà a Ponent, tot i que no duraran gaire. Durant la tarda es mantindran encara a la façana costanera. El sector de costa més assolellat serà la costa Brava i encara més com més al nord. Al Pirineu no hi haurà nuvolades de tarda ni ruixats.

Torna la calor
Amb els vents càlids de sud, les temperatures pujaran arreu del país i ho faran tant les mínimes com les màximes. La pujada més evident de les mínimes es donarà al terç oest, amb ascensos de 2 a 4 graus; a la resta es mantindran. Pel que fa a les màximes, la pujada serà important a la meitat nord del país, amb moltes màximes vora dels 30 graus i les més elevades assolint els 34.

Vent de sud
Durant el matí i fins a primera hora del matí, el vent serà molt fluix. En canvi, a partir de la tarda, el component sud es reforçarà arreu del país. Serà entre moderat i fort a les cotes altes del Pirineu, muntanyes de l'interior i litoral nord de Barcelona i gran part de les comarques de Girona. Els cops de vent poden superar els 60 km/h.


Núvols al litoral i sol
De bon matí trobarem núvols al litoral, però duraran poc. El sol s'imposarà arreu del país, amb restes de núvols al nord de la costa Central i sud de la costa Brava. Però de nou a la tarda, els núvols augmentaran a tot el litoral i comarques de Girona. D'aquests núvols no es descarta alguna gota. El Pirineu tindrà un dia radiant de sol, amb molt pocs núvols i cap ruixat.

Temperatures més baixes
L'entrada de vent de nord, amb aire més fred, farà baixar una mica més les temperatures. Les màximes baixaran una mica a la Catalunya Central i Barcelona, i la pujada serà de 2 a 4 graus a les comarques de Girona. Els valors més elevats rondaran els 32 graus.

Poques poblacions han superat els 30 graus, en destaquem:
32 graus a Aldover
31 graus a Artés
30 graus a Benissanet i Castellbisbal

Aquesta davallada es veu clarament en el mapa que us mostrem. És un mapa que compara les temperatures màximes d'ahir amb les esperades d'avui i s'observa amb tonalitats blaves com baixen i la intensitat del descens.

Vents fluixos
A la tarda el vent bufarà de migjorn i garbí feble.

I per al cap de setmana:
Dissabte ens creuarà un sistema frontal. Durant el matí els núvols taparan bona part del país, si bé a la tarda els núvols marxaran i donaran pas a una tarda assolellada. Al Pirineu cauran ruixats, sobretot al Gironí.
Diumenge tornarem a un temps més plàcid de sol i de pocs núvols. Potser a la tarda caurà algun ruixat al Pirineu. Les temperatures baixaran.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut