1 any en guerra, el conflicte d'Ucraïna a TV3
1 any en guerra, el conflicte d'Ucraïna a TV3
Informant des d'Ucraïna, un any després de l'inici de la guerra

Un any de la guerra a Ucraïna, a TV3

TV3 desplaça equips d'Informatius a Ucraïna per informar sobre la situació actual de la guerra, al cap d'un any d'haver començar. I per aprofundir en el conflicte estrena un "30 minuts" sobre Ucraïna i un "Sense ficció" dedicat a Rússia

Un any després de l'inici de la guerra a Ucraïna, els Serveis Informatius de TV3  es desplaçaran sobre el terreny per informar de la situació. A partir de dimarts, 14 de febrer, TV3 hi tindrà un equip encapçalat per Xesco Reverter, enviat especial que informarà des de Kíiv i altres punts d'interès informatiu per als telenotícies i altres programes, i sobretot per al canal 324.cat

Tota aquesta informació sobre la guerra a Ucraïna, que es podrà anar seguint a TV3, quedarà recollida al portal de notícies del 324.cat.

A més, per aprofundir en el conflicte, es complementarà amb un "30 minuts" de producció pròpia sobre Ucraïna, que s'estrenarà a TV3alacarta divendres 17 de febrer i es podrà veure a la televisió diumenge 19, i un "Sense ficció" dedicat a "Rússia, diari íntim d'una guerra", seguit de la coproducció "Tolyatti adrift (Togliatti a la deriva)", que s'emetran el dimarts 21. A més, el "60 minuts" d'aquest dilluns, dia 13, recupera el documental "Putin, el nou tsar", una producció d'Oxford Films per a la BBC.

 

"30 minuts": "Ucraïna, viatge als altres fronts"

Diumenge 19 de febrer, a les 22.05, el "30 minuts" estrenarà el reportatge "Ucraïna, viatge als altres fronts", una producció pròpia encapçalada per Lluís Caelles, en equip amb David Bou i Hanneke Van Spaandonk. Aquest recorregut per Ucraïna i la seva gent va més enllà dels moviments militars, les estratègies bèl·liques i la geopolítica. El reportatge fa un retrat d'un país sublevat i conjurat per vèncer a través d'històries particulars de víctimes de la guerra, que s'han convertit en "soldats civils" disposats a posar el seu gra de sorra per ajudar l'exèrcit ucraïnès contra el rus, des de tots els fronts possibles. Aquest viatge per un país en guerra va més enllà del front des d'on s'irradia tot el patiment per mostrar els fronts on lluita la gent per sobreviure a la guerra i al dolor que l'acompanya.

 

"Sense ficció": "Rússia, diari íntim d'una guerra"

El dimarts 21 de febrer, a les 22.05, el "Sense ficció" estrenarà "Rússia, diari íntim d'una guerra", la cronologia del primer any de guerra en un poble qualsevol de Rússia sota l'impacte de la mort i la propaganda oficial. Aquest documental de Natacha Rostova retrata la vida de diverses famílies al poble natal de l'autora, que quan comença el conflicte agafa la càmera i comença a gravar al seu voltant. La majoria dels protagonistes, i ella mateixa, han optat per ocultar la seva identitat per por de les represàlies. Perquè hi ha entrevistats que justifiquen la invasió a Ucraïna, però molts altres que no.

Tot seguit, el mateix dimarts, a les 23.10, s'emetrà "Tolyatti Adrift (Togliatti a la deriva)", una producció amb guió i direcció de Laura Sisteró que segueix la història de Slava, Misha i Lera, que han d'afrontar la seva edat adulta a Togliatti, antic símbol de l'orgull socialista, que avui és anomenat "el Detroit rus", on el futur sembla una distopia. Tots tres recuperen antics cotxes Lada per expressar-se i somiar. Aquesta producció de Boogaloo Films en coproducció amb Les Films d'Ici i Televisió de Catalunya, emesa a "El documental", ha participat en festivals d'arreu del món i ha estat nominada als Premis Gaudí com a millor documental i millor direcció novella.

 

"60 minuts": "Putin, el nou tsar"

Dilluns, 13 de febrer, a les 22.40, "60 minuts" emet "Putin, el nou tsar", una producció d'Oxford Films per a la BBC dirigida per Patrick Forbes. El documental mostra l'extraordinari i meteòric ascens al poder d'un funcionari, aparentment gris i sense carisma, que ha esdevingut un dels dirigents més poderosos del món. 

Anar al contingut