El Pere Renom avalua quin test correspon en funció de la presència del virus en el cos humà.
Didàctica per saber com es comporta

Aprendre a conviure amb la Covid-19

Saber d'on ve el coronavirus i com ens haurem de comportar a partir d'ara convivint-hi resulta molt més fàcil d'entendre de la mà del biòleg i divulgador Pere Renom. Aprenem la lògica del distanciament social, així com en quin moment són efectius els tests de detecció del Covid-19 en les persones.

Com explica Pere Renom, una de les malalties infeccioses que més persones han matat a la història de la humanitat és la verola. Al llarg de la història ha aparegut en diversos brots o epidèmies que causaven estralls a la població.

Es calcula que només durant el segle XVIII es morien 400.000 persones al dia. Al llarg del segle XX, quan ja es va desenvolupar una vacuna, però encara no havia arribat a tothom, s'estima que va matar 300 milions de persones més.

Però en altres grans epidèmies de la història, en canvi, no hem aconseguit desenvolupar cap vacuna, i després de matar milions de persones han desaparegut espontàniament gairebé sense deixar rastre. En Pere ens fa un breu repàs per la història de les pandèmies.

 

 

Convivència amb el virus

Aquests dos mesos hem après què vol dir "distància social" i la seva importància. També tenim molt clar que les mascaretes ens acompanyaran diàriament durant força temps. Són en realitat barreres que dificulten el pas dels virus i es classifiquen en funció de la mida dels porus.

Com més petits siguin els porus, més difícil ho té el virus per travessar-les. Hi ha 5 tipus de mascaretes, cadascuna amb una capacitat de protecció diferent.

En Pere ens explica quins tipus de mascaretes hi ha i quina distància hem de tenir amb els nostres acompanyants en funció de l'activitat que fem.

 

 

El que ens queda clar és que, per fer esport, volem aire net, encara que ens costi més esforç avançar.

 

 

Camí de la vacuna

En Pere ens mostra que hi ha tres tipus de testos per combatre l'epidèmia de coronavirus. Dos dels testos es basen a detectar el virus a través d'alguna de les seves parts, i un tercer test es basa a detectar la resposta immunològica al virus.

 

 

Tot sembla encaminat que, tard o d'hora, tots ens haurem de fer alguna d'aquestes proves.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut