Dilluns, a les 22.05

Vilaller, porta d'entrada als Pirineus, a "El foraster"

Dilluns, a les 22.05, arriba a TV3 un nou capítol d'"El foraster". Quim Masferrer torna a agafar el cotxe per descobrir històries noves, plenes d'humor i d'emoció.

Masferrer arriba a Vilaller (Alta Ribagorça), el poble més petit de la comarca menys poblada de Catalunya i una de les portes d'entrada als Pirineus.

Tan bon punt hi arribi, en Quim visitarà el Bar Siscarri, punt de trobada de molts veïns i escenari d'encara més debats. A més, no trigarà a descobrir que en aquest poble la cosa va de tàndems, com el que formen el Josep Maria i la Carme, un matrimoni amb una pila d'anys a l'esquena; o l'Alvarito i en Ramon, dos companys de feina que s'aprecien molt, però que no s'aguanten. Vilaller també és un lloc on es poden fer realitat els somnis, com en el cas d'en Rafa i la Suzel, dos cubans que van canviar la calor de l'Havana pel fred pirinenc. O en Jairo, que amb la seva avioneta el convidarà  a sobrevolar el cim més alt dels Pirineus, l'Aneto. En Quim també comprovarà que a Vilaller es fa el millor xolís del país i que compten amb els millors (i únics) jugadors de frontó de la comarca. Tot això, abans de descobrir l'emocionant història que s'amaga al taller d'en Miquel, en Julián i la Maria. 

I després, recupera el pas d'"El foraster" per Sant Martí Vell, a la comarca del Gironès, un poblet plantat al peu del massís de les Gavarres, envoltat de bosc i a només 15 quilòmetres de Girona.  

Potser per això és un punt de trobada de gent molt diversa. Com en Robert, un home de caràcter una mica esquerp a qui no l'importa no sentir-se estimat pel poble. L'Edgar, un arquitecte brasiler que ens descobrirà l'amistat entranyable que l'uneix a la Carme, una dona pagesa de tota la vida. O la Glòria i la Mercè, que es van convertir en el primer matrimoni homosexual de dues dones celebrat al poble.  

En Quim coneixerà en Joan i la Sílvia, un pare i una filla boletaires que faran mans i mànigues per no desvelar el lloc on s'amaguen unes múrgoles "d'orgasme". I de bon matí, en Quim també acompanyarà la Georgina en la seva frenètica ruta del pa, que els portarà a picar per sorpresa a la porta de moltes cases dels pobles dels voltants.  

Una nova temporada 

"El foraster", en aquests nous capítols, viurà amb la gent de Verges, al Baix Empordà, la processó de Setmana Santa, que es va recuperar després de dos anys de pandèmia i que té en la Dansa de la Mort l'element més distintiu i reconegut arreu del món. Quim Masferrer també comprovarà per què el Serrallo és molt més que el barri marítim de Tarragona: és el més semblant a una república independent, marcada per la manera de fer i de viure dels pescadors.  

El programa visitarà Vilanova de Sau, a Osona, on Masferrer veurà de prop una de les imatges més emblemàtiques del país: el campanar de Sau. Al cor de les Terres de Ponent descobrirà Castellserà, un poble on ha agafat amb força la llavor de l'art i que té el Mag Lari entre els veïns més il·lustres. A més, farà parada a Vilaller, a l'Alta Ribagorça, on viurà una experiència inoblidable: sobrevolar l'Aneto, el cim més alt del Pirineu. 
 
A la Vall de Bianya, "El foraster" es perdrà pels espectaculars paisatges de bosc i muntanya de la Garrotxa i descobrirà un patrimoni romànic únic. Visitarà l'Ametlla de Merola, al Berguedà, una antiga colònia tèxtil on la tradició d'"Els Pastorets" es viu com una autèntica passió. Finalment, a Pratdip, al Baix Camp, Quim Masferrer coneixerà una misteriosa llegenda que farà que se senti més foraster que mai.   
 
"El foraster"va reunir la temporada passada 474.000 espectadors de mitjana, amb un 23,2% de quota. El programa va destacar quan Quim Masferrer va visitar el Vendrell i el Montmell, uns capítols que van veure 512.000 espectadors i que van fer una quota del 25,6%. 

Anar al contingut