TV3 millora l'accessibilitat en els televisors intel·ligents

El servei de TV3alacarta per a televisors amb la tecnologia HbbTV incorpora la possibilitat de personalitzar els subtítols dels vídeos i l'audiodescripció

Els usuaris del servei de TV3alacarta per a televisions híbrides poden gaudir de dues noves funcionalitats que permeten personalitzar els subtítols dels vídeos, en poden triar la mida i la seva ubicació dins de la pantalla, i escoltar-ne l'audiodescripció. Aquestes novetats suposen un pas més en l'accessibilitat del servei, ja que es donen facilitats tant a les persones amb visibilitat reduïda com a les que tenen problemes d'audició.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està treballant per poder fer cada cop més accessibles tots els seus mitjans digitals. L'accessibilitat en l'entorn digital representa donar un accés el màxim d'universal als usuaris, independentment de les seves capacitats i dels dispositius que utilitzen.

En aquesta direcció, s'està treballant per certificar tot el portal web de TV3 i Catalunya Ràdio amb la "Doble A", un nivell de conformitat proposat pel W3C, que és el consorci internacional que fa les recomanacions de disseny per a la web.

El desenvolupament per poder oferir aquestes novetats d'accessibilitat a les televisions connectades s'ha fet en el context del projecte de recerca HBB4ALL, que té com a objectiu aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies per donar resposta a les demandes d'accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials.

El projecte, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP, està impulsat per un consorci integrat per dotze socis europeus, entre els quals hi ha la CCMA. També hi ha institucions acadèmiques, com la UAB o la UPM; altres radiodifusors, com RBB, RTB i Swiss TXT; instituts de recerca, com IRT i Vicomtech, i empreses expertes en accessibilitat al mitjans (VSonix, Screen Subtitling Systems, People's Playground i Holken Consultors & Partners).

ccma.cat/hbbtv-tv3/televisors-connectats

www.ccma.cat/atencio

 

Anar al contingut