"Al costat de casa"
"Al costat de casa"
Diumenge, a les 23.30

TV3 estrena "Al costat de casa"

Diumenge, a les 23.30, després d'un nou capítol de "La gran il·lusió. Retrat intermitent del cinema català", TV3 estrena el musical "Al costat de casa", amb la col·laboració de TV3, dirigit per Eduard Cortés amb composicions de Sílvia Pérez Cruz, que narra un drama social sobre els desnonaments. La pel·lícula suposa el debut de la cantant Sílvia Pérez Cruz com a protagonista d'aquest drama al costat de Lluís Homar, Adriana Ozores, Ivan Massagué, Manuel Morón, Ivan Benet i Oriol Vila.

El llargmetratge va sortir arran dels desnonaments a Espanya l'any 2007 durant la bombolla immobiliària, un veritable tsunami que va deixar sense habitatge milers de persones. Les primeres víctimes d'aquelles execucions hipotecàries no van ser conscients del que allò representava i van viure els desnonaments com a fracàs personal. "Al costat de casa" narra un d'aquells drames, el de la Sònia i la seva família.

La cantant Sílvia Pérez Cruz debuta com a protagonista d'aquesta història, acompanyada de Lluís Homar, Adriana Ozores, Ivan Massagué, Manuel Morón, Ivan Benet i Oriol Vila. Sol Picó s'ha encarregat de les coreografies, que acaben d'arrodonir un llargmetratge entre el dolor i la tendresa. La pel·lícula va ser present al Festival de Màlaga del 2016, on es va endur la Bisnaga de Plata a la millor música.

Sinopsi

La Sònia és una dona de 30 anys que, després de perdre la feina, no pot fer front al pagament de la hipoteca i és desnonada. L'empleat de l'oficina del banc s'enfronta al drama de deixar sense casa els seus veïns de tota la vida. Paral·lelament, un policia viu de forma angoixant el fet que hagi de treure famílies senceres dels pisos i deixar-les al carrer... són algunes de les situacions que passen en aquesta història de lluita, solidaritat i esperança.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Eduard Cortés
Guió: Eduard Cortés i Piti Español
Producció executiva: Loris Omedes
Intèrprets: Sílvia Pérez Cruz (Sònia), Tomás (Lluís Homar), Adriana Ozores (Mercedes), Ivan Massagué (Dani), Manuel Morón (Martín), Ivan Benet (Jaime) i Oriol Vila (Pablo), entre altres.
Direcció de fotografia: David Omedes
Música: Sílvia Pérez Cruz

És una producció de Bausan Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut