Laura Rosel conversa amb Pau Riba en una nit especial dedicada al polifacètic artista.
Laura Rosel conversa amb Pau Riba en una nit especial dedicada al polifacètic artista.
Dimarts, a partir de les 22.05

TV3 dedica una nit especial a Pau Riba, l'home còsmic

Dimarts, 15 de febrer, a les 22.05, TV3 dedicarà una nit especial a Pau Riba amb el programa "Pau Riba. L'home còsmic". Amb una entrevista en profunditat al polifacètic artista de la periodista Laura Rosel i les veus dels companys que han compartit la seva trajectòria vital, el programa fa un repàs de l'obra, la biografia i la filosofia d'aquest personatge icònic.

A continuació, a les 23.20, el 33 emetrà el concert "Jisàs de Netzerit", que Pau Riba i De Mortimers van fer per Sant Esteve a Tiana.

"Pau Riba, l'home còsmic". L'últim hippy, el pare del rock català, un terrorista cultural o un poeta? A Pau Riba se l'ha entès o se l'ha malentès. I ara és ell qui s'explica, a través d'una entrevista en profunditat amb Laura Rosel i a través de la visió de personatges que l'han acompanyat i amb qui ha coincidit al llarg de més de mig segle.

Des de Jaume Sisa, considerat l'altra cara de la mateixa moneda, i Albert Pla, un dels seus fills artístics, fins a Roger Mas, Alaska, Marina Rossell, Luz Casal, Quico Pi de la Serra, Quimi Portet, Lluís Llach o Joan Manuel Serrat. Tots plegats formen un calidoscopi de veus que repassen l'obra, la biografia i la filosofia d'un personatge icònic, en un programa que oferirà una mirada reveladora de la vida i l'obra d'un artista genuí, influent i irrepetible.

Aquesta nit especial compta amb la participació d'un del seus fills, Caïm Riba, versionant la mítica "Noia de porcelana", i de Maria del Mar Bonet, recuperant la versió del tema "Es fa llarg esperar", que ella mateixa va arranjar fa més de 40 anys. A més, completarà la lectura de l'obra de Pau Riba una selecció de peces clàssiques de la seva discografia, versionades per artistes joves que s'hi emmirallen, com The Sey Sisters i La Ludwig Band.

"Pau Riba, l'home còsmic" és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3 amb la direcció de Laura Rosel, la realització de Toni Juanet i la producció Jordi Campàs.

Aquesta nit especial dedicada a Pau Riba continuarà amb l'emissió al 33 del concert de "Jizàs de Netzerit", enregistrat a Tiana el dia de Sant Esteve del 2021, en què Pau Riba presenta la seva versió particular dels "Pastorets" amb la companyia De Mortimers, un conjunt que fa no-música amb objectes quotidians i el seu propi cos.

 

tv3.cat

tv3.cat/33

Anar al contingut