Tres produccions amb participació de TV3, al Festival de Màlaga

TV3 serà present a la 22a edició del Festival de Màlaga, que se celebrarà del 15 al 24 de març, amb tres produccions. "Staff only", el nou treball de Neus Ballús; "7 raons per fugir", d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, i "Els dies que vindran", la nova pel·lícula de Carlos Marques-Marcet competiran per la Bisnaga d'Or en la Secció Oficial del festival.

"Staff only"

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, "La plaga", que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com a European Discovery en els Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest projecte nou, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb el qual ha col·laborat en nombrosos projectes, d'entre els quals destaca el recent documental "La clàusula Balcells", sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

Sinopsi

La Marta (Elena Andrada), de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, el Manel (Sergi López), i del seu germà, el Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort.

En el viatge, la Marta coneix en Khouma, un senegalès una mica més gran que ella que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, i l'Aissatou, una noia que neteja habitacions i que la portarà a introduir-se en el món de l'"Staff only", del personal de l'hotel.

"Staff only" està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristobal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

"7 raons per fugir"

El llargmetratge "7 raons per fugir", una comèdia negra que retrata la contradictòria societat del segle XXI, que es va estrenar a la 26a edició del SXSW Film Festival, un dels festivals internacionals de cinema independent més importants i mediàtics del món, i que arribarà als cinemes el 5 d'abril.

Dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, "7 raons per fugir" ha estat rodada en localitzacions com Berga, Manresa i Terrassa, i compta amb un repartiment estel·lar en què destaca la participació d'Emma Suárez, Sergi López, David Verdaguer, Jordi Sánchez, Antonio Resines, Pepe Viyuela, Francesc Orella, Manolo Solo, Núria Gago, Alain Hernández, Àlex Brendemühl, Aina Clotet, Vicky Peña, Àgata Roca, Ramon Fontserè, Rosa Cadafalch, Pol López, Borja Espinosa, Lola Dueñas, Manolo Solo i Albert Ribalta.

Sinopsi

"7 raons per fugir" mostra set històries diferents que barregen horror i comèdia, mentre retraten la realitat del segle XXI. Són set visions surrealistes d'una societat que no progressa, en un món contradictori, convuls i disfuncional. El llargmetratge està basat en els èxits teatrals del mateix Esteve Soler, director i guionista del film, que s'han traduït a 20 idiomes i s'han representat en més de 40 països de tot el món.

"7 raons per fugir" està produïda per Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto SCCL i No Hay Banda SL, amb el suport de l'ICEC i amb la participació de TV3.

"Els dies que vindran"

"Els dies que vindran", la nova pel·lícula de Carlos Marques-Marcet amb guió de Clara Roquet, Coral Cruz ("Incerta glòria") i Carlos Marques-Marcet presenta el relat d'una parella durant els nou mesos d'embaràs. La pel·lícula explora les dificultats de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés. Protagonitzada per Maria Rodríguez i David Verdaguer, és una de les vuit nominades al premi Tiger que s'entregarà durant el festival.

Sinopsi

La Vir (Maria Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan "embarassats". Durant nou mesos se seguirà l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l'embaràs creixen.

El llargmetratge, protagonitzat per David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto, presenta un relat minuciós d'aquests nou mesos, utilitzant l'embaràs real de la parella d'actors protagonistes. La pel·lícula explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés.

"Els dies que vindran" està produïda per Lastor Media i Avalon P.C., amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, i la participació de Movistar+ i TV3.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut