Saül Gordillo, Albert Segura, Toni Navarro i Eulàlia Pascual.
Saül Gordillo, Albert Segura, Toni Navarro i Eulàlia Pascual.

"Solidaris" rep el Premi Veus i Drets Humans 2019 del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

El programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, dirigit per Albert Segura, ha estat guardonat amb el Premi Veus i Drets Humans 2019, que atorga el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona.

Demà, 11 de gener, a les 22.00, el programa abordarà el projecte d'incineradora a l'antiga central tèrmica de Cercs, al Berguedà, i visitarà la planta incineradora de Sant Adrià de Besòs.

El programa "Solidaris", dirigit i presentat per Albert Segura, va rebre ahir el Premi Veus i Drets Humans 2019, que atorga el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona a "líders socials, activistes, portaveus i professionals de la comunicació". Toni Navarro, director del Festival, i Eulàlia Pascual, presidenta de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, van ser els encarregats de lliurar el premi a Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Albert Segura. 

"Solidaris" és un espai de periodisme reflexiu sense fronteres que busca donar respostes, amb el màxim rigor i profunditat, als grans reptes socials, polítics i econòmics que preocupen la societat, amb una especial sensibilitat pel moment excepcional que viu Catalunya. En la seva dotzena temporada en antena, "Solidaris" és una referència informativa en drets humans, justícia social i cooperació al nostre país, amb un periodisme de solucions i amb la mirada crítica i constructiva de les persones i les organitzacions que treballen per fer progressar la societat i aconseguir un món millor. De la mà del programa, Catalunya Ràdio surt cada setmana al carrer per donar veu als que normalment no en tenen i treure a la llum les històries que sovint es voldrien ocultes.

"Solidaris" va rebre el 2018 el Premi Especial del Jurat dels Premis Montserrat Roig 2018 Periodisme i Comunicació Social a la seva trajectòria de l'Ajuntament de Barcelona i el Premi Civisme de Mitjans de Comunicació en la categoria de treball radiofònic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Dissabte, 11 de gener, "El fantasma de la tèrmica de Cercs reviu"

La comarca del Berguedà es revolta contra el projecte d'incineradora a l'antiga central tèrmica de Cercs: malgrat la promesa de 60 llocs de treball directes, 100 més d'indirectes i 130 milions d'euros d'inversió, veïns i ecologistes alerten de l'impacte per a la salut i el medi ambient que pot suposar la incineració de 332.000 tones de deixalles a l'any, del desballestament de cotxes, la indústria i els ecoparcs de l'àrea metropolitana. El programa en parlarà amb els afectats demà, a les 22.00, i també ha visitat la planta incineradora de Sant Adrià de Besòs, on cremen cada dia mil tones de residus.

El programa "Solidaris" s'emet els dissabtes, de 22.05 a 23.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris

Anar al contingut