L'actor Marc Martínez puja "Al cotxe", amb Eloi Vila
L'actor Marc Martínez puja "Al cotxe", amb Eloi Vila
Dijous, a les 23.45

Marc Martínez i Vicenta N'Dongo pugen "Al cotxe!" amb Eloi Vila

Demà, dijous, a les 23.45, l'actor Marc Martínez i l'actriu Vicenta N'Dongo pujaran "Al cotxe!" per compartir una conversa en profunditat amb Eloi Vila.

Després de l'estrena del programa "Celebrem!", TV3 emetrà el capítol 114 d'"Al cotxe!", amb Eloi Vila com a conductor de viatges i converses amb l'objectiu de sempre: que pugi al cotxe un personatge i en surti una persona. Aquesta setmana, els convidats són l'actor i director Marc Martínez i l'actriu Vicenta N'Dongo.

 

Marc Martínez: "La veritable escola d'un actor és la vida"

Marc Martínez es va fer molt popular com "el mataiaies" de la sèrie de TV3 "Nit i dia", i últimament també li ha donat molt reconeixement el personatge d'Arístides a la sèrie de Netflix "Hache". Eloi Vila el recull a Argentona, on viu actualment, tot i que es va criar al Raval de Barcelona.

Durant el trajecte, explica que els pares el van apuntar a teatre als sis anys perquè consideraven que, a les tardes, al Raval, no hi passaven coses bones. Tot i la seva llarga carrera, no es considera un gran actor: "La meva vocació més important és la de professor d'interpretació. Podria deixar de dirigir, d'actuar, però no podria deixar la família (té tres fills), i no podria deixar els meus alumnes".

Molt crític amb els casos de maltractament a l'Institut del Teatre, Marc Martínez diu que, quan hi estudiava, va aixecar la veu, però de manera individual, i reconeix que s'ha d'actuar de forma col·lectiva, com fan els joves d'ara, a qui qualifica de molt valents.

El seu somni és crear un espai per socialitzar l'art i que tothom tingui la possibilitat d'accedir a la cultura.

 

Vicenta N'Dongo: "Ara ja no soc negra, soc biracial. Tot són etiquetes"

Una de les noves cares de la sèrie "Com si fos ahir", Vicenta N'Dongo, puja "Al cotxe!" i porta Eloi Vila de cap amb les rotondes i les desviacions. Mentre es perden i tornen a trobar el camí, la Vicenta li confessa que de petita era clavada al Michael Jackson dels Jackson Five, que a l'escola només hi havia una altra noia "diferent" com ella i que el seu pare sempre havia estat "el negre del barri".

El pare, originari de Guinea Equatorial, va fer tempteigs al cinema i, a ella, que era petita, li estranyava que sempre li donessin papers d'esclau. Anys després ella ha hagut de lluitar per treure's l'etiqueta "d'actriu exòtica". Ara se sent molt afortunada de tornar a TV3, on havia fet un munt de sèries i va presentar uns quants programes. I li sobta que encara hi hagi gent que pel carrer li digui: "Tu ets la d''Airbag', oi?", pel·lícula del 1997 que la va catapultar a la fama.

Ha estat uns quants anys desapareguda de les pantalles, durant els quals ha aprofitat per veure món, viatjar als seus orígens i ser mare.

 

tv3.cat/alcotxe
twitter.com/alcotxetv3
spotify.com/alcotxetv3

 

#AlCotxeTV3

Anar al contingut