Les produccions de TV3 "Entre dos aguas" i "Els dies que vindran", guardonades al Festival Cinespaña de Tolosa de Llenguadoc

La 24a edició del festival francès Cinespaña, que va finalitzar ahir, va premiar les pel·lícules amb la participació de TV3, "Entre dos aguas" i "Els dies que vindran".

"Entre dos aguas", dirigida per Isaki Lacuesta, amb participació de TV3, ha obtingut la Violette d'Or al Millor Film; i el Premi atorgat a Diego Dussuel, a la Millor Fotografia.

També, el llargmetratge "Els dies que vindran", amb la participació de TV3, ha rebut el Premi al Millor Realitzador pel director Carlos Marques-Marcet; i el Premi a la Millor Interpretació pels actors Maria Rodríguez Soto i David Verdaguer.

Alhora, "Les perseides", d'Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, el film amb participació de TV3, ha obtingut una Menció especial del jurat.

En el festival, a més, s'hi ha pogut veure "7 raons per fugir", una producció amb participació de TV3, dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras. I a la secció oficial "Panorama", dins de l'apartat de llargmetratges, també s'hi han projectat les pel·lícules amb participació de TV3 "Liberté", "El viatge de la Marta" i "Petra".

El Festival Cinespaña, conegut com Cinespagnol, treballa per a la promoció i la difusió del cinema espanyol a França.

"Entre dos aguas"

El 2006, Isaki Lacuesta va estrenar "La leyenda del tiempo", que explicava el pas de la infància a l'adolescència de l'Isra i el Cheíto, dos germans gitanos. Ara, a "Entre dos aguas", el director recupera aquesta història. L'Isra té tres filles i està a la presó per tràfic de drogues; el Cheíto s'ha allistat a la infanteria de marina. Quan l'Isra surt de la presó i el Cheíto torna d'una missió llarga, es retroben a l'illa de San Fernando. Aquest retrobament fraternal els fa reviure records de la mort del seu pare, quan tots dos eren petits, i reflecteix les responsabilitats i el canvi de vida que implica fer-se gran.

"Entre dos aguas" és una producció de La Termita Films, B-Team Pictures, All Go Movies, Mallerich Films Paco Poch, Bord Cadre Films i Studio Indie Productions, amb la participació de TV3, Canal Sur i RTVE.

"Els dies que vindran"

"Els dies que vindran", la pel·lícula dirigida per Carlos Marques-Marcet i amb participació de TV3, continua el seu camí internacional amb èxit. El film gira al voltant de la història de la Vir (Maria Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer), que fa només un any que surten junts, i que descobreixen que estan esperant un fill. Durant nou mesos se seguirà l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l'embaràs creixen.

"Els dies que vindran" està produïda per Lastor Media i Avalon P.C., amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, i la participació de TV3, Movistar+ i RTVE.

"Les perseides"

Dirigida per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, "Les perseides" gira entorn de les llegendes de la zona que relaten que el poble i la central tèrmica d'Escatrón es van construir sobre terreny de batalla de la Guerra Civil espanyola, sobre els cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits segueixen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de seva vida, després del divorci dels seus pares, i es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que suren al poble a través del grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual.

"Les perseides" és una producció de Boogaloo Films, amb la participació de TV3 i la Universitat Pompeu Fabra.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut