Les periodistes Cesca Armengol, Mireia Sala i Sílvia Comet recullen el Premi Civisme

Uns reportatges sobre la prostitució a Holanda i Suècia, emesos per Catalunya Ràdio, han guanyat el guardó.

Els reportatges fets per les periodistes Cesca Armengol i Mireia Sala es van emetre entre el 25 i el 29 de novembre del 2009 dins l'informatiu Catalunya Vespre, presentat per Kilian Sebrià.

L'equip dels serveis informatius de Catalunya Ràdio que ha rebut el premi va viatjar a Àmsterdam, una de les ciutats més permissives amb la pràctica de la prostitució, i després a la capital de Suècia, Estocolm, que destaca per la duresa amb què s'actua contra qui exerceix la prostitució però, sobretot, contra els seus clients. L'experiència viscuda en aquestes dues ciutats es va comparar amb la situació de Barcelona perquè cadascú n'extragués les seves conclusions.

El jurat n'ha destacat el contingut documental i pedagògic i el fet que aporta elements de reflexió sobre una qüestió de l'actualitat. També ha valorat l'encert de plantejar i elaborar els reportatges en un moment en què aquest tema estava de màxima actualitat a Catalunya.

Les periodistes de Catalunya Ràdio Cesca Armengol, Mireia Sala i Sílvia Comet, van recollir ahir el premi en un acte al Palau de la Generalitat, presidit pel conseller de Governació, Jordi Ausàs.

En la modalitat de producció televisiva, els Premis Civisme també van premiar el reportatge "Barraques, l'altra ciutat" fet pels periodistes Sara Grimal i Alonso Carnicer i emès dins del programa "30 minuts" de TV3.

En l'apartat de mitjans de comunicació també van guardonar les converses amb immigrants publicades a l'edició d'Osona i el Ripollès del bisetmanari "El 9 Nou" i el portal EcomLab, de la Fundació Ecom.

catradio.cat
Anar al contingut