La Supernit a les biblioteques mobilitza 18.000 súpers i les seves famílies, que omplen les biblioteques públiques de tot Catalunya

Aquest vespre, 270 biblioteques de 216 municipis de tot Catalunya han estat l'escenari, de manera simultània, de la segona edició de la Supernit a les biblioteques, una activitat multitudinària de foment de la lectura i de les biblioteques públiques. 18.000 súpers, acompanyats per les seves famílies, han aconseguit posar fi al pla malèfic del Senyor de les Ombres i ajudar, així, la família del Super3. Aquesta xifra supera en un 20% la participació de l'edició de l'any passat i consolida aquesta acció de participació i de territori, fruit de la col·laboració entre el Super3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les biblioteques públiques municipals.

Per segon any consecutiu, la Supernit a les biblioteques ha estat tot un èxit de participació. 18.000 súpers i les seves famílies han participat en aquesta activitat, que s'ha celebrat en 270 biblioteques públiques de 216 municipis de tot Catalunya. En aquesta segona edició s'han ofert un 20% més de places, respecte de les 15.000 de l'any passat, i s'ha penjat el cartell de places exhaurides a pràcticament tot el territori, amb una ocupació per sobre del 95%.

Els súpers que han participat en la Supernit han anat a la seva biblioteca amb les orelles èlfiques que han après a fer als tallers previs que han organitzat les mateixes biblioteques o al tutorial disponible també a super3.cat, i que els han ajudat a derrotar els plans malvats del Senyor de les Ombres que tenia aterrits la Nenúfar, la Matoll i la resta de la família del Super3. Així, la màgia positiva dels súpers, repartits per les biblioteques públiques de tot Catalunya, ha fet possible que tots els malvats retornin a les pàgines dels llibres robats de les biblioteques, d'on no havien d'haver sortit mai.

La Supernit a les biblioteques ha estat organitzada pel Super3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les biblioteques públiques municipals. Aquesta activitat té per objectiu promoure la lectura i les biblioteques públiques entre el públic infantil. La Supernit vol fer arribar als més petits la importància i el poder de la lectura i introduir la figura del llibre en les històries televisives dirigides al públic infantil. Per fer-ho, el Super3 ha ideat novament una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori, en què els nens i les nenes que hi han participat han hagut d'ajudar la família del Super3 a posar fi al pla malèfic del Senyor Pla, que en aquesta història ha adoptat el nom del Senyor de les Ombres i ha fet desaparèixer un determinat tipus de llibres de les biblioteques amb la finalitat de donar vida als monstres, malvats i altres protagonistes dels contes clàssics infantils.

La Supernit ha estat el colofó d'una de les històries creades pel Super3, que s'ha pogut seguir al canal Super3, al web super3.cat, a l'aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i a la televisió connectada. 

TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d'aquesta manera, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya per treballar conjuntament el foment de la lectura i de les biblioteques entre el públic més jove. Aquesta activitat s'emmarca dins dels objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

 

La trama de la Supernit a les biblioteques

La història d'aquesta trama de la família del Super3 va arrencar quan a les biblioteques públiques d'arreu de Catalunya van començar a desaparèixer llibres de manera misteriosa. Gràcies a bibliotecaris i usuaris de la biblioteca que van alertar d'aquesta situació i a la posterior visita de la família del Super3 a algunes d'aquestes biblioteques, s'ha pogut descobrir que qui està robant els llibres és el Senyor de les Ombres.

Estirant del fil de les investigacions, s'ha esbrinat també que, cada dia, en caure la nit, el Senyor de les Ombres, amagat en un cau tenebrós, fa servir una màgia fosca i perillosa per aconseguir donar vida als malvats clàssics dels contes. Així, els malvats (bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombis, pirates, etc.) aconsegueixen sortir de les pàgines dels llibres i es converteixen en una tropa perillosa al món real, sempre al servei del Senyor de les Ombres.

La família del Super3 descobreix -potser ja massa tard- que només la màgia positiva de les petites elfes, la Nenúfar i la Matoll, pot lluitar contra el poder fosc del Senyor de les Ombres. Però elles són massa petites i els malvats són molts, i poderosos. Per això, la família del Super3 ha necessitat l'ajuda dels súpers que, des de la biblioteca pública del seu poble o ciutat, han unit la seva màgia positiva i han aconseguit que tots els malvats retornin a les pàgines dels llibres robats de les biblioteques, d'on no havien d'haver sortit mai.

 

Activitats prèvies a les biblioteques

En relació amb la primera edició de l'any passat, s'hi han introduït un seguit de novetats, tant pel que fa a l'esquema de l'activitat com a la gestió. D'aquesta manera, i per reforçar les activitats de foment de la lectura i de les biblioteques participants, les setmanes prèvies a aquesta Supernit, les biblioteques han ofert tallers, contacontes, etc., relacionats amb la temàtica d'aquest any: els malvats dels contes clàssics infantils. La misteriosa desaparició de llibres de les biblioteques, de la qual els nens i nenes han sentit a parlar per televisió, i les pistes que el Senyor de les Ombres va deixant per la biblioteca han estat un bon reclam per treballar-ho dins de l'activitat pròpia de foment de la lectura. Una de les activitats que s'ha programat abans de la Supernit ha estat un taller en què s'ha ensenyat als participants a fer-se unes orelles èlfiques amb elements casolans. Aquest era el primer pas per aprendre a fer servir la màgia positiva que ha calgut fer servir durant la Supernit.

 

super3.cat

super3.cat/superbiblioteca

super3.cat/superactivitats

facebook.com/clubsuper3

http://biblioteques.gencat.cat/supernit

#supernit

 

Anar al contingut