"La sombra de la ley"
"La sombra de la ley"

"La sombra de la ley", llargmetratge amb participació de TV3, rep 10 guardons als Premis Mestre Mateo

Dissabte passat, 2 de març, es va celebrar la XVII edició dels premis de l'Academia Galega do Audiovisual, en què la gran triomfadora de la nit va ser "La sombra de la ley", una pel·lícula de Dani de la Torre, amb col·laboració de TV3. El llargmetratge va guanyar 10 premis, dels 15 a què optava, d'entre els quals destaquen els guardons a millor llargmetratge i a millor direcció.

Dissabte passat es va celebrar la 17a cerimònia del lliurament dels Premis Mestre Mateo al Palacio de la Ópera d'A Coruña. "La sombra de la ley", una pel·lícula amb participació de TV3, va ser la gran triomfadora de la nit i es va emportar 10 premis: millor llargmetratge i millor direcció per a Dani de la Torre; millor actor protagonista per a Luís Tosar; millor direcció artística per a Juan Pedro Gaspar; millor direcció de producció per a María Liaño; millor maquillatge i perruqueria per a Raquel Fidalgo i Noé Montes, i millor vestuari per a Clara Bilbao. El film també va rebre el premi a millor muntatge per a Jorge Coira; millor música original per a Manu Riveiro i Xavi Font, i millor so per a David Machado, James Muñoz i José Antonio Manovel.

En la 33a edició dels Premis Goya, la pel·lícula també va estar nominada a les categories de millor música original, millors efectes especials, millor maquillatge i perruqueria, millor direcció de fotografia, millor direcció artística i millor disseny de vestuari, i es va emportar els premis per a aquestes tres últimes. També va rebre tres nominacions en l'edició dels Premis Gaudí passada, en què optava al premi a millor disseny de vestuari, a millor maquillatge i perruqueria i a millors efectes especials.

Sinopsi

Situada al 1921 a Barcelona, "La sombra de la ley" explica el caos i l'agitament d'una societat crispada, protagonitzada pels crims, els disturbis i els negocis il·legals. La pel·lícula ens mostra els enfrontaments violents entre gàngsters i anarquistes a la ciutat comtal.

Fitxa

Direcció: Dani de la Torre

Producció: Emma Lustres, Borja Pena, Mercedes Gamero, Mikel Lejarza

Direcció de producció: María Liñao

Guió: Patxi Amézuca

Direcció de fotografia: Josu Inchaustegui

Música: Manuel Rivieiro, Xavier Font

So: David Machado, James Muñoz, José Antonio Manovel

Muntatge: Jorge Coria

Direcció artística: Juan Pedro de Gaspar

Efectes especials: Félix Bergés

Disseny de vestuari: Clara Bilbao

Maquillatge: Raquel Fidalgo

Perruqueria: Noé Montes

Repartiment: Luis Tosar, Michelle Jenner, Vicente Romero, Ernesto Alterio, Manolo Solo, Adriana Torrebejano, Albert Pérez, Paco Tous, Jaime Lorente

Producció: Coproducció Espanya-França, Vaca Films, Atresmedia Cine, Movistar+, Televisió de TVG i amb la participació de TV3

 

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut