"No pot ser!"
"No pot ser!"
DIUMENGE, A LES 22.35

Jordi Basté treballa colze a colze amb robots, a "No pot ser!"

Diumenge, 2 de juny, a les 22.35, Jordi Basté analitza la penetració de la robòtica en el món laboral en un nou capítol de "No pot ser!". A "Robot busca feina", es qüestionarà el següent: els robots ens treuran llocs de treball? Les màquines haurien de pagar la Seguretat Social i tenir drets i deures? Un robot pot ser creatiu?

Jordi Basté viatjarà al país més amant de la robòtica, el Japó, per entendre la seva relació amb les màquines i aprendre com afectarà la quotidianitat humana el fet que aquestes abandonin el terreny industrial per moure's cada vegada més en entorns humans. Com serà la convivència de les persones amb les màquines humanoides que ocuparan l'espai públic i privat?

En el seu viatge pel Japó, Jordi Basté passarà una nit a un establiment Hen na Hotel, un hotel on no hi ha treballadors humans, només robots, i conversarà sobre les motivacions i l'experiència amb el seu director.

El músic Alfred Garcia descobrirà la creativitat robòtica i s'enfrontarà al futur del seu àmbit professional a través de la trobada cara a cara amb IAMUS, un ordinador capaç de compondre, arranjar i interpretar peces musicals completes en qüestió de segons. Per fer-ho, viatjarà amb Jordi Basté fins a la Universitat de Màlaga per conversar amb el seu creador, Francisco J. Vico, responsable del Projecte Melomics.

A Catalunya, Basté tindrà l'oportunitat de descobrir com Seat ha incorporat la robòtica en la seva línia de producció i com aquesta ha incrementat la seva producció i precisió sense disminuir l'ocupació. A més, es col·locarà un exoesquelet per comprovar com és treballar amb l'ajuda de la màquina.

Una visita al barri del Poblenou portarà Jordi Basté a conèixer una de les empreses més importants de robòtica del món, PAL Robotics, on li explicaran quin és el paper català en el ràpid desenvolupament de la robòtica i també podrà interactuar amb algunes creacions.

Per acabar, Jordi Basté posarà a prova la seva força mental amb un exercici poc comú: intentarà moure un dron amb només la força del seu pensament: el futur telepàtic del control de les màquines.

tv3.cat/nopotser

facebook.com/nopotsertv3

twitter.com/nopotsertv3

instagram.com/nopotsertv3

telegram.com/nopotser

Anar al contingut