iCat.cat celebra 10 anys reivindicant la tornada a l'FM

Prop d'un miler d'oients i amics d'iCat han celebrat aquesta nit el desè aniversari del canal de cultura i música emergent del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. La Sala Apolo de Barcelona ha estat escenari del "Desconcert", on músics i cantants no han interpretat les seves pròpies cançons.

Oients, periodistes, representants de l'escena cultural i musical catalana, i també del món de la política, no s'han volgut perdre la festa d'aniversari d'iCat.cat, que ha penjat el cartell d'entrades exhaurides. La benvinguda a l'acte, l'ha donat el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, que ha reivindicat el valor de l'emissora: "iCat ha afavorit i ha estat un aliat dels creadors de l'escena musical catalana aquests 10 anys, i ho ha de continuar sent. En el desè aniversari, la volem reivindicar com una marca viva i posar en valor la seva capacitat per aportar continguts també a l'antena de Catalunya Ràdio, adreçats a un públic jove i amb inquietuds culturals."

La celebració ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, que s'ha mostrat molt content de ser a la festa i de poder felicitar Catalunya Ràdio, i molt especialment l'equip d'iCat: "Hauríem d'aconseguir que ens acompanyi des de totes les plataformes possibles, com abans. Ens hi hem compromès i ho farem". A partir d'aquest moment, els intèrprets han continuat reivindicant la tornada d'iCat a l'FM.

Durant la festa d'iCat.cat, una vintena de músics interpreten en format karaoke cançons d'altres artistes, acompanyats d'una banda en directe. Hi participaran Quimi Portet, Lluís Gavaldà, Roger Mas, Helena Miquel, The New Raemon, Guillamino, Mazoni, Sanjosex, Joana Serrat, Xarim Aresté, Joan Colomo, Ernest Crusats (La Iaia), Caïm Riba, Le Petit Ramon, Pau Vallvé, Núria Graham, Miquel Àngel Landete (Senior i el Cor Brutal), Pere Jou (Quart Primera), Miguel Ángel Blanca (Manos de Topo), Inspira i CARLA. Les actuacions tindran presentadors d'iCat, Catalunya Ràdio, TV3 i el 33, com Mònica Terribas, Toni Puntí, Xavi Rosiñol, Agnès Marquès i Albert Puig.

A l'acte, hi han assistit Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA; membres del consell de govern de la CCMA, i Jaume Peral, director de TV3. A més, la festa ha comptat amb la presència dels directors dels grans festivals musicals del país, que tenen una relació estreta amb iCat, així com de diversos representants polítics.

iCat.cat

facebook.com/iCat

twitter.com/iCatpuntcat

Anar al contingut