Estudiants d'Escoles d'Art pintaran els murs exteriors de l'edifici de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu que estudiants de les Escoles d'Art realitzin diversos murals sobre la tanca perimetral de les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí.

El projecte "Pintar Murs TV3" s'inicia amb la convocatòria d'un concurs entre les sis Escoles d'Art de Catalunya que imparteixen el cicle formatiu de grau superior d'Arts aplicades al mur. Tres són de titularitat del Departament d'Ensenyament (Llotja, Olot i Vic), i les altres tres, de titularitat municipal (Massana, Tarragona i Amposta). A partir d'aquí, els alumnes treballaran durant un trimestre projectes de disseny mural basats en TV3 i les seves marques. Un cop presentades les seves propostes, un jurat qualificat triarà els millors projectes i, en conseqüència, els alumnes que pintaran el mur exterior de l'edifici de TV3.

 

La proposta "Pintar Murs TV3" vol potenciar el cicle formatiu de grau superior d'Arts aplicades al mur. A més, aquest projecte donarà l'oportunitat als estudiants de treballar plegats en la realització del disseny i l'execució de fins a set murals gegants en la tanca de formigó perimetral de les instal·lacions de TV3.

Es tracta d'un projecte educatiu que ofereix l'oportunitat als alumnes de treballar en un àmbit real i acostar-los al món de les empreses, ja que la dinàmica de treball serà la mateixa que la del món professional.

Aquesta activitat permetrà desenvolupar la creativitat dels alumnes i, al mateix temps, ajudarà al coneixement i a l'ampliació d'eines d'expressió artística. També servirà per adequar el llenguatge pictòric al llenguatge mural: monumentalitat, narrativa, etc.

El projecte "Pintar Murs TV3" comptarà també amb la col·laboració, com a patrocinador, de l'empresa TITAN.

ccma.cat

Anar al contingut