Presentació "La Sagi, una pionera del Barça"
Presentació "La Sagi, una pionera del Barça"
PREESTRENA

Es preestrena "La Sagi, una pionera del Barça", una docuficció que s'emetrà dimarts vinent a "Sense ficció"

Aquest vespre s'ha preestrenat "La Sagi, una pionera del Barça" a l'Auditori 1899, un documental que recupera la memòria d'Anna Maria Martínez Sagi, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del FC Barcelona. El documental s'emetrà el dimarts 12 de març, a les 21.55, a "Sense ficció".

La presentació de "La Sagi, una pionera del Barça" ha estat a càrrec de Francesc Escribano, director i guionista del documental; David Bassa, cap d'Informatius de TV3; i Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona.

David Bassa, cap d'Informatius de TV3, ha afirmat que està molt content de presentar aquesta docuficció ja que "fa justícia històrica, rescabala la història d'una dona, i això és el que 'Sense ficció', durant aquests deu anys d'història, ha fet: posar una lupa periodística en tot allò que ha estat oblidat o silenciat. Donar llum a la lluita de les dones és, ara més que mai, absolutament necessari. Estem convençuts, determinats i compromesos a que aquesta lluita no sigui una flor d'estiu."

El director i guionista del documental, Francesc Escribano, ha tingut paraules d'agraïment per a "l'equip; Minoria absoluta; les actrius que han fet possible la docuficció, Anna Sahun, Clara Segura i Núria Valls; a TV3, per ser més que una televisió; el Barça, que és 'Més que un club'; i Anna Maria Sagi, una dona que mereix la pena que no sigui oblidada."

Per la seva banda, el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, ha lloat la figura de la que va ser la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del Barça i ha destacat que "Anna Maria Martínez Sagi era d'una dona valenta, compromesa, una gran culer, que a partir d'avui tots i totes les barcelonistes recordarem com 'la Sagi'."

Anna Maria Martínez Sagi va ser, l'any 1934, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i encarnava un model de dona independent i moderna. Va ser esportista, poeta i periodista. La seva militància feminista i republicana li va costar enfrontaments i exili. Pionera fa quasi un segle, ara seria una dona del nostre temps.

"La Sagi, una pionera del Barça" recupera la memòria d'una persona tan extraordinària com oblidada. Nascuda en un família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, Anna Maria Martínez Sagi va aprofitar el moment històric excepcional de la Segona República per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones. El caràcter, la determinació i una relació amorosa la van marcar tota la vida i la van impulsar a les més altes fites, però també a la infelicitat més gran.

"La Sagi, una pionera del Barça" és una producció de TV3, Minoria Absoluta i el FC Barcelona, dirigit per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu, amb guió d'Escribano i Juan Manuel de Prada.

El documental s'emetrà el dimarts 12 de març, a les 21.55, a "Sense ficció".

tv3.cat/senseficcio

 

Sant Joan Despí, 7 de març del 2019

Anar al contingut