Dijous, a les 23.00

Els premis ARC 2018, al 33

Demà, dijous, a les 23.00, el 33 emet la gala de la 16a edició dels Premis ARC 2018, celebrada a la Sala Barts de Barcelona. S'hi van entregar 15 guardons, que premiaven la feina de músics, programadors, sales de concerts i la resta de professionals del sector, a un total de 56 nominats.

La gala, celebrada a la Sala Barts,  va ser presentada per Elena Gadel i Meritxell Huertas amb les actuacions de Maruja Limón, Ju, Scarletts i Balkan Paradise Orchestra, quatre de les formacions més rellevants de la temporada.

En aquesta 16a edició dels Premis ARC, s'han atorgat 15 guardons a un total de 56 nominats entre produccions i programacions del més destacat de la temporada 2018.

El programa "Delicatessen" d'iCat va recollir el Premi ARC en la categoria de de millor mitjà de comunicació o programa musical. "Delicatessen" forma part de la graella d'iCat des de la seva inauguració, el dia de Sant Jordi del 2006, i acumula 3.280 emissions, fet que el converteix en un dels espais més veterans de la ràdio musical catalana. A més, les xifres d'audiència digital el situen entre els 15 programes més escoltats a la carta de les emissores de Catalunya Ràdio. En aquests dotze anys de vida hi han sonat més de 45.000 cançons, de les quals 17.000 corresponen a artistes catalans.

Entre els guardonats també hi ha El Petit de Cal Eril, Maria Arnal i Marcel Bagés, Dàmaris Gelabert, Dr. Calypso o el Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

A més, el Premi ARC a la Trajectòria Professional ha estat per a Irma Coronilla, professional relacionada amb el management d'artistes com Tete Montoliu o Joan Manuel Serrat, i amb l'ICUB, on ha exercit de directora executiva i responsable del disseny de la programació del Grec Festival de Barcelona.

L'objectiu dels Premis ARC és motivar el reconeixement públic, no tan sols de l'aspecte creatiu dels artistes, sinó també de la indústria i les empreses relacionades amb el sector musical.

Els premiats són escollits per professionals de la indústria musical del directe, formada per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya.

tv3.cat/33

Anar al contingut