El disseny de videojocs, a "Arts i oficis"

Demà, a les 22.35, el 33 emetrà el programa "Arts i oficis", una sèrie de divulgació i entreteniment dedicada a les professions del sector de les indústries creatives. Aquesta setmana, es dedica al disseny de videojocs.

El més difícil a l'hora de dissenyar un joc és aconseguir que flueixi. El "flow", en argot tècnic, consisteix a crear un joc que tingui la dificultat tècnica justa pel nivell de destresa del jugador.

Aquest programa va de videojocs, un ofici lligat a la diversió, que necessita professionals amb perfils d'una formació molt seriosa i específica. El sector dels videojocs ha deixat de ser l'aneguet lleig de les indústries creatives i ja és el gran referent del present i el futur del negoci digital.

Molts consideren que el videojoc és el fill híbrid de totes les arts. En un joc, hi podem trobar grans dosis de narrativa, il·lustració, animació i realització al servei d'una història en què el protagonista és el mateix jugador. No hi ha jugadors bons ni jugadors dolents, simplement persones que no han trobat el seu joc ideal. L'Escola de Noves Tecnologies Interactives forma amb l'experiència per oferir sortides professionals per als que vulguin pensar, desenvolupar i produir els jocs ideals per a totes les edats i nivells.

 

tv3.cat/arts-i-oficis
facebook.com/artsioficis33
twitter.com/artsioficis33

Anar al contingut