El cinema de TV3 se suma al Festival de Sitges

El cinema fantàstic té una nova cita a Sitges del 3 al 13 d'octubre amb l'arribada de 52a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una edició que respira pols del desert i ferro oxidat, ja que celebrarà el 40è aniversari de "Mad Max. Salvajes de autopista", de George Miller.

Amb complicitat amb el festival de terror i cinema fantàstic i el seu leitmotiv, TV3 emetrà, el 4 d'octubre, "It" dins de l'espai de "La gran pel·lícula", ensurts amb el segell de Stephen King, seguida del film "Mad Max: fúria a la carretera", produïda i coescrita per George Miller i protagonitzada per Tom Hardy al costat de Charlize Theron.

L'11 d'octubre, a les 00.40, un clàssic dels clàssics de la ciència-ficció, "Blade runner", de Ridley Scott amb Harrison Ford i Sean Young. El festival de Sitges va celebrar els 25 anys d'aquesta pel·lícula basada en la novel·la de Philip K. Dick, "Els androides somien xais elèctrics?"

TV3, mitjà oficial del festival juntament amb Catalunya Ràdio, seguirà el dia a dia de tot el que passi en la 52a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius i en els seus programes.

El terror de Stephen King arriba amb l'estrena d'"It" a "La gran pel·lícula" del 4 d'octubre, a les 22.35

IT (It)

El germanet d'en Bill desapareix un dia de pluja en mans d'un misteriós pallasso. És un cas més de la colla de nens dels quals no s'ha sabut mai més res a la ciutat de Derry. En Bill volta amb uns amics del seu institut i acaben coneixent en Ben quan el rescaten de les tortures d'un grupet de perdonavides. En Ben ha fet tota una recopilació d'esdeveniments catastròfics que s'han anat produint al llarg de la història de Derry i s'ajunta a la colla dels "merdetes". Tots plegats, amb una noia que coneixen per casualitat i que també pateix assetjament escolar, es dediquen a mirar de desentranyar el misteri de les estranyes desgràcies i desaparicions.

Direcció: Andy Muschietti
Guió: Chase Palmer, Cary Joji Fukunaga, Gary Dauberman (Novel·la: Stephen King)
Producció: New Line Cinema / KatzSmith Productions / Lin Pictures / Vertigo Entertainment / RatPac-Dune Entertainment
Any: 2017
Durada: 129 minuts
País: Estats Units
Fotografia: Chung Chung-hoon
Música: Benjamin Wallfisch
Intèrprets: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Jeremy Ray Taylor, Jack Dylan Grazer, Chosen Jacobs, Nicholas Hamilton, Jake Sim, Logan Thompson, Owen Teague, Jackson Robert Scott, Javier Botet, Stephen Bogaert, Stuart Hughes, Geoffrey Pounsett, Megan Charpentier, Isabelle Nelisse, Tatum Lee

I després, a les 00.55, "Mad Max: Fúria a la carretera".

MAD MAX: FÚRIA A LA CARRETERA (Mad Max: Fury Road)

En una terra erma on la gasolina i l'aigua són béns escassos, en Max, un home perseguit pel seu passat turbulent, es veu arrossegat a lluitar al costat de la Imperator Furiosa, una dona que travessa el desert en un tràiler de guerra acompanyada d'un grup de dones que fugen del tirà Immortan Joe. Però el Senyor de la Guerra no està disposat a renunciar a les seves valuoses possessions i mobilitza totes les seves forces per recuperar-les, costi el que costi.

Direcció: George Miller
Intèrprets: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Angus Sampson, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Nathan Jones, Riley Keough, Abbey Lee, Courtney Eaton, Josh Helman, Megan Gale, Melissa Jaffer, Stephen Dunlevy
Guió: Nick Lathouris, Brendan McCarthy, George Miller
Producció: Kennedy Miller Productions i Icon Productions, 2015 (Austràlia i EUA)
Durada: 115 minuts
Fotografia: John Seale
Música: Junkie XL

I l'11 d'octubre, a les 00.40, un clàssic de la ciència-ficció, "Blade runner"

BLADE RUNNER (Blade runner)

Los Angeles, 2019. Deckard, un policia amb llicència per matar, persegueix, a fi d'exterminar-los, quatre "replicants" humanoides (dos homes i dues dones) que s'han escapat d'un taller còsmic i s'han infiltrat a la ciutat. Són uns robots intel·ligents exactes als éssers humans, excepte que no tenen afectivitat ni memòria. Deckard comença la seva investigació a la Tyrell Corporation, el lloc on van ser fabricats. Allà li presenten un nou model, Rachel, a qui han aconseguit implantar records. Rachel queda trasbalsada quan descobreix que no és un ésser humà, però decideix ajudar Deckard en la seva recerca.

Idioma versió original: anglès
Producció: Michael Deeley i Ridley Scott per a Warner, Ladd i Blade Runner Partners, 1982 (EUA)
Direcció: Ridley Scott
Durada: 111minuts
Guió: Hampton Fancher i David Peoples, basat en la novel·la "Els androides somien xais elèctrics?" de Philip K. Dick
Fotografia: Jordan Cronenweth (Technicolor)
Música: Vangelis
Intèrprets: Harrison Ford (Deckard), Sean Young (Rachel), Rutger Hauer, Edward James Olmos, Daryl Hannah, M. Emmet Walsh

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut