"Dalí, emperador de l'acció" Millor Producció Audiovisual 2014 dels premis ACCA

L'Associació Catalana de Crítics de l'Art, ACCA, atorgarà el premi a la Millor Producció Audiovisual 2014 a "Dalí, emperador de l'acció". El film dirigit per Carles Pitarch i Maria Roig, i coproduït per Televisió de Catalunya, explora la faceta de "performer" de Dalí, a partir de la visita que va fer a la ciutat de Tarragona el 17 d'agost de 1973.

El film havia sigut premiat anteriorment amb el Premi MemoriReus-Rabassa en la 9a edició del Festival de Cinema Memorimage 2014 i va ser seleccionat en la 26a edició del Festival de Cinema de Girona, dins de la categoria Girona Documental 2014.

A partir de material d'arxiu com films amateurs d'aquell dia, gravacions d'àudio, fotografies i la veu dels testimonis i experts, el documental mostra com es veia l'art avantguardista en una capital de província sotmesa al règim franquista.

Sinopsi

Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona el 17 d'agost de 1973, convidat pel consistori, per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. A partir d'aquest fet local, el documental intenta descobrir la faceta menys coneguda de l'artista; el "performer" vinculat a l'art més modern i efímer.

ACCA

L'ACCA és una associació que agrupa professionals en actiu d'àmbits diversos com la crítica, la difusió i l'estudi del fet artístic, el comissariat d'exposicions, la museologia, la docència i l'escriptura de l'art.

Des de 1982, l'Assemblea General de l'ACCA premia anualment les iniciatives i esdeveniments més destacats de la temporada artística. Aquest any l'entrega  de premis serà el dia 26 de març a l'auditori del MACBA. El guardó amb caràcter honorífic és un diploma amb el símbol que Joan Miró va dissenyar per a l'associació.

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Carles Pitarch i Maria Roig
Director de fotografia: Carles Pitarch
Cap de Producció: Maria Roig
Cap de documentació: Pedro Nogales
Documentalistes: Teresa León
Muntatge: Carles Pitarch
Banda sonora original: Xavi de la Salud

Una coproducció de Juandesafinado Produccions, Televisió de Catalunya i Aula de Cinema de la URV.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut