Cuines de casa i del món, l'aperitiu dels migdies d'estiu a TV3

A partir de la setmana que ve, TV3 dedicarà els migdies a la gastronomia amb l'emissió de les sèries de divulgació reconegudes  internacionalment "Un viatge per tastar", "Els quaderns de cuina de la Julie", "De peus a terra" i "La cuina del rebuig". Tot seguit, s'emetrà una selecció de receptes del programa "Cuines", amb Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París. 

La programació d'estiu de TV3 tindrà com a aperitiu diversos espais sobre gastronomia. De dilluns a divendres, a partir de les 12.00, s'emetran sèries divulgatives que giren al voltant de la cuina d'aprofitament, sostenible i de proximitat. A les 13.00, el programa "Cuines" recuperarà les millors receptes de la temporada amb els cuiners de capçalera dels espectadors de TV3: Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París.  

 

"Un viatge per tastar" 

Descobrir el món i fer els àpats a casa dels habitants de cada lloc és l'aposta de la Marina i el Louis, que recorren el món amb la càmera de fotos a la mà, a l'aguait de trobades culinàries o de qualsevol altre tipus. Des de sessions d'aprenentatge gastronòmic fins a degustacions sorprenents, tot passant per trobades autèntiques i commovedores, aquesta sèrie de setze capítols convida l'audiència a fer una immersió per cuines d'arreu del món en primera persona. 

En els dos episodis que s'emetran dilluns, "Un viatge per tastar" proposa una ruta per descobrir el Vietnam autèntic amb plats com el tofu a l'estil hmong, sopa del Mekong i elixir de sang de serp, i es planteja el repte de ser convidat a casa d'una família japonesa, en un programa on tastaran sushi casolà, amanida de "nato" i "nuggets" a la japonesa. 

 

"Els quaderns de cuina de la Julie" 

A la sèrie "Els quaderns de cuina de la Julie", durant set capítols els espectadors tenen l'oportunitat de conèixer personatges amants dels productes de qualitat, com productors, agricultors i artesans, que tenen la generositat de compartir els seus coneixements.  

Al primer episodi d'aquest estiu, que es podrà veure el dimecres 9 d'agost, la Julie s'endinsarà en la gastronomia de la Catalunya Nord, concretament al Rosselló, des del Canigó fins a Perpinyà. Comença pescant anguiles a l'estany de Canet i després s'enfila al poble d'Eus, on ni ha els cultius de cítrics d'una parella d'agricultors. El viatge s'acabarà entre les "bunyetes", que són els bunyols rossellonesos, i les creus de granats que porten les catalanes del nord. 

 

"De peus a terra" 

Zac Efron i un expert en superaliments, Darin Olien, recorren el món tot buscant els secrets de la bona salut, la longevitat i una millor consciència ecològica. Basant-se en els valors de la sostenibilitat i la igualtat, aquests companys de viatge comparteixen amb l'audiència, durant vuit capítols, una informació que ara és més rellevant que mai, juntament amb moments de bon humor, emoció, aventura i inspiració. 

 

"La cuina del rebuig"  

L'autor i cuiner David Gross emprèn un viatge per Europa, on es llencen 89 tones de queviures cada any, per cuinar exclusivament el que la gent llença a les escombraries. Al llarg del seu camí, coneix grans xefs poc convencionals, activistes gastronòmics, científics i gurmets. Durant deu capítols, investiga les causes del malbaratament alimentari i qüestiona l'estil de vida del nostre dia a dia com a consumidors.

 

"Cuines" 

El programa "Cuines" és un dels espais més vistos de TV3, que durant la temporada s'emet a la sobretaula i aquest estiu es podrà veure a partir de les 13.00, just abans del "TN comarques". De dilluns a divendres, s'oferiran tres receptes originals i fàcils amb el toc personal dels cuiners que presenten l'espai, Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París. Serà una selecció dels millors plats i receptes, per a tots els gustos i aptes per a tothom, que també es poden trobar a la web. 

Anar al contingut