Pablo Ferrández.
Pablo Ferrández.
DIVENDRES, A LES 20 H

Catalunya Música ofereix el concert del violoncel·lista Pablo Ferrández i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, des de Munic

El divendres 4 d'octubre, a les 20 h, Catalunya Música transmetrà des de la Herkulessaal de Munic el concert del violoncel·lista Pablo Ferrández i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, dirigida per Daniele Gatti. El concert, un dels primers temporada de l'orquestra bavaresa, oferirà obres d'Henri Dutilleux, Camille Saint-Saëns i Dmitri Xostakóvitx.

Els comentaris de la transmissió els farà Eulàlia Benito.

Per al dia 4 d'octubre, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera ha preparat un programa amb música francesa i soviètica i ha convidat com a solista el violoncel·lista Pablo Ferrández. Aquest virtuós músic madrileny ha aconseguit situar-se entre els joves solistes més apreciats de l'actualitat, perquè a cada nova aparició seva, tant en recital com en concert simfònic, desplega la seva intensa musicalitat. Sota la batuta del director italià Daniele Gatti, Ferrández interpretarà una de les obres emblemàtiques del repertori francès per a aquest instrument: el Concert per a violoncel i orquestra n. 1 en la m, op. 33, una obra que Camille Saint-Saëns va compondre el 1872 i amb la qual aconseguiria refermar la seva carrera. Des d'aleshores molts intèrprets de violoncel tenen aquesta partitura  al seu repertori.

A més d'aquest concert, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera interpretarà  dues obres més. Primer "Le mystère de l'instant", per a címbal, orquestra de corda i percussió", d'Henri Dutilleux, concebuda com una successió d'"instantànies", tal com indica el títol original. Es tracta d'una dotzena de seqüències on cadascuna configura un aspecte determinat, material sonor "mecanografiat" voluntàriament. I en tercer lloc i últim, oferirà la Simfonia n. 5 en re m, op. 47 que Dimitri Xostakóvitx va compondre per a la celebració del vintè aniversari de la revolució d'octubre i que aviat es va convertir en una de les seves partitures més populars.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut