Brauli Duart explica al Parlament les noves fases en el procés de confluència dels informatius de la CCMA

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha anunciat avui al Parlament de Catalunya que les redaccions d'informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio s'uniran el segon semestre de 2017. Les dues redaccions compartiran espai a les instal·lacions de Sant Joan Despí, en un nou avenç en el procés de confluència a la Corporació, per buscar la màxima optimització dels recursos i potenciar els serveis informatius dels mitjans de la CCMA.

Brauli Duart ha anunciat, doncs, nous passos en aquest procés, que ha d'avançar, ha dit, de forma gradual i progressiva, i amb el consens de totes les parts implicades. Un cop conclòs l'informe tècnic durant aquest mes de febrer, Duart ha informat que es farà la licitació pública de les obres, i ha recordat que es tracta d'una inversió que ha de ser autoritzada pel govern.

En l'àmbit de les relacions amb el sector audiovisual, el president de la CCMA ha explicat que la nova norma de selecció i contractació de projectes s'emmarca en un model que potencia la transparència i el control de totes les despeses, per maximitzar les garanties de bona gestió dels recursos públics. La norma, que defineix costos màxims orientatius per als diferents formats, té l'objectiu de potenciar la relació amb aquest sector i afavorir la concurrència i la igualtat d'oportunitats a l'hora de presentar projectes de programa o de ficció.

A la sessió d'aquest matí, el president de la CCMA ha remarcat també que el nomenament dels directors dels mitjans correspon només al Consell de Govern, que ho fa atenent a criteris professionals, i ha informat de l'aprovació d'una nova reducció dels sous dels alts càrrecs, amb la incorporació d'un topall salarial per als directors. Aquesta reducció salarial de l'alta direcció de la CCMA se sumarà a la impulsada per l'actual Consell de Govern el 2012, que va suposar, per exemple, la reducció del sou del màxim càrrec executiu, que va passar de 250.000 a 129.600 euros anuals.

ccma.cat

Anar al contingut