Diumenge, a les 21.55

Anna Guitart conversa amb Joaquim Carbó, a "Tot el temps del món"

Diumenge, a les 21.55, al 33, un altre capítol de "Tot el temps del món". Dirigit i presentat per Anna Guitart, el programa vol ser una celebració setmanal de la lectura. Recomanacions de llibres i, sobretot, una conversa pausada i rica amb un autor són els continguts que marquen aquesta segona temporada. Aquesta setmana, l'escriptor Joaquim Carbó, conegut sobretot per la seva obra infantil i juvenil.

"Als nens procuro explicar-los que no hem vingut aquí amb la feina feta. Ens hem de guanyar el que vulguem treballant, amb esforç. Que la vida és dura. Però si escric per a adults no m'estic de dir que la vida és una merda, i als nens això no els ho dic. No seria correcte."

Joaquim Carbó

Aquest setmana passa pel programa l'escriptor Joaquim Carbó. Conegut sobretot per la seva obra infantil i juvenil, precisament La Galera reedita "La colla dels deu", que forma part de la mítica col·lecció "Els Grumets de La Galera". Però Joaquim Carbó té també obra per a adults, que des de fa uns quants anys edita a l'editorial independent Males Herbes. Amb ells ha publicat "Testament", una novel·la peculiar on un escriptor molt vell li confia a un jove les novel·les que té plantejades però que ja no podrà acabar. Entre elles, una de molt costumista que reflecteix la vida a la ciutat, en un moment de crisi. O una que planteja un desenllaç diferent de la Guerra Civil.

Guitart conversarà amb Carbó de l'escriptura per a nens i per a adults, de les idees que el porten a escriure, del pas del temps i de la curiositat (tafaneria, diu, en el seu cas) dels escriptors.

Els llibres de la tria:

"La colla dels deu"
Joaquim Carbó
Ed. La Galera

"Testament"
Joaquim Carbó
Ed. Males Herbes

"Els àngels em miren"
Marc Pastor
Ed. Amsterdam

"Animals dels marges"
Miquel Aguirre
Ed. Llibres del Delicte

"Dolents"
Clotilde Perrin
Ed. Maeva
Trad. Marta Armengol/Nuria Martínez

tv3.cat/toteltempsdelmon

instagram.com/toteltemps/

#toteltemps33

Anar al contingut