El Caire

La policia egípcia desallotja la mesquita on s'havien atrinxerat els islamistes i deté 385 persones

Finalment, la policia ha assaltat la mesquita on s'havien tancat uns 700 partidaris de Mohamed Mursi. Els Germans Musulmans mantenen el desafiament a les autoritats i han cridat els seus seguidors a sortir de nou al carrer.

RedaccióActualitzat
La tensió i la violència continuen a Egipte. Les mirades se centren a la mesquita Al-Fath del Caire, convertida en dipòsit de cadàvers i on s'havien atrinxerat des d'aquest divendres uns 700 partidaris de Mohamed Mursi. Després de més de 12 hores refugiats, la policia els ha desalllotjat i ha detingut diversos membres dels Germans Musulmans.

Un important setge policial ha vigilat els islamistes durant tota la nit i fins a primera hora de la tarda de dissabte. Finalment, les autoritats han decidit passar a l'acció i han assaltat al recinte. S'han sentit intercanvis de trets, suposadament per l'enfrontament directe entre les forces de seguretat i els islamistes atrinxerats. Els mateixos refugiats han difós imatges que mostren gasos lacrimògens a l'interior de la mesquita.

La policia vol netejar totalment l'edifici. Les forces de seguretat han evacuat les persones que hi havia atrinxerades a la mesquita i han fet 385 detencions. La policia ha evita que els refugiats siguin linxats pels partidaris de l'exèrcit que els esperaven a fora. Els islamistes es negaven a sortir per por a les represàlies dels contraris a Mohames Mursi.

Durant el dia s'han viscut moments de tensió amb tirotejos intensos. Hi ha confusió sobre els autors del foc. Alguns dels trets s'han dirigit contra el minaret de la mesquita, on presumptament alguns islamistes amenaçaven amb armes de foc a la multitud.

Abans de les evacuacions, hi ha hagut negociacions entre els atrinxerats i les forces de l'ordre que han permès evacuar grups de dones i ferits, que han hagut de sortir escortades per forces policials per evitar incidents amb els grups contraris a Mursi que els esperaven a l'exterior. Els militars han hagut de disparar a l'aire per protegir els evacuats.

Sense albirar la fi

Enmig d'aquest clima d'extrema tensió, el govern egipci ha anunciat que estudia dissoldre els Germans Musulmans, una decisió que difícilment apaivagarà els ànims dels islamistes.

Després del "divendres de la ira", que es va saldar amb 173 morts i 1.300 ferits, els Germans Musulmans mantenen el desafiament amb una convocatòria diària de manifestacions durant tota la setmana per demanar el retorn del president derrocat i en protesta per la massacre que dimecres va deixar més de 600 víctimes mortals al Caire.

La capital egípcia continua sotmesa a l'estat d'excepció i al toc de queda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut