Cristiano Ronaldo, Coentrao i Pepe, celebrant l'última Copa del Madrid, l'any 2014 (Reuters)
Futbol

Un soci del Barça reclama a la federació que li retiri quatre Copes al Reial Madrid

Quim Molins, soci del Barça, ha enviat un requeriment reclamant que es retiri l'oficialitat als primers tornejos de Copa, que eren organitzats pel mateix Reial Madrid

Actualitzat

El soci del Barça Joaquim Molins, membre de la plataforma Un Crit Valent, ha enviat un burofax a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) requerint que es deixin de considerar oficials totes les Copes disputades abans del 1909, entre elles quatre guanyades pel Reial Madrid.

En concret, serien les que va guanyar l'equip blanc entre el 1905 i el 1909. En aquella època la competició no la va organitzar la Federació, sinó que va ser el mateix Reial Madrid.

La demanda de Molins es basa en la decisió de la Federació de no donar per bona la Copa del President de la República guanyada l'any 1937 pel Llevant ni tampoc la Lliga, organitzada en la zona lliure i denominada Lliga del Mediterrani, que va conquerir el Barça, tot i que ho havia demanat el mateix Congrés dels Diputats. L'argument de l'ens federatiu va ser aleshores que no podia donar oficialitat a cap competició que no fos organitzada per la federació corresponent reconeguda per la FIFA.

En la petició de Molins s'adjunten com a proves documents en què apareix la firma del president del Reial Madrid com a organitzador de la competició. "Els campionats de Copa organitzats abans de la creació de la Federació Espanyola, l'any 1909, no poden ser considerats per cap concepte oficials", explica.

Aquesta demanda, en cas de ser estimada, afectaria no només el Reial Madrid, que perdria els quatre títols guanyats entre el 1905 i el 1909, sinó també l'Athletic, a qui s'ha donat guanyador de les dues primeres edicions de Copa, tot i que en la primera concorria com a Biscaia.

Anar al contingut