Lopetegui no llança la tovallola

Després del 5 a 1 contra el FC Barcelona, l'entrenador del Reial Madrid considera que la situació és reversible

Derrota dura?

"Una derrota sempre és dura, i a casa del Barcelona més.
I amb la sensació que inclús hem pogut capgirar el partit, però no ha pogut ser.
Hem tingut ocasions per guanyar el partit en la segona part. L'equip ha estat millor i amb l'ocasió de ficar-nos en el partit i hem tingut moltes ocasions per poder marcar, però no ha pogut ser. I al final han vingut més lesions i infortunis.
El tercer gol ha acabat amb les nostres il·lusions. El càstig és excessiu. Era un partit molt obert i ells han tret avantatge.
El resultat no reflecteix la realitat del partit. Un 5 a 1, però ho hem d'assumir."

Forces per seguir lluitant?

"Jo estic trist com està el vestuari, normal, però jo tinc força, soc entrenador, tinc forces.
És un pal dur, però tinc força i sé que tot és reversible, i confio que el grup anirà creixent, anirà millorant.
Hi ha jugadors que els ha costat agafar el seu nivell de forma, però ho estan fent.
Ens han castigat molt les lesions, però l'equip té vida la resta de temporada.
Em sento trist però tinc força per seguir dirigint aquest grup, sense cap dubte.

Retret als jugadors o a la planificació esportiva?

"No el tinc, sinó ho he fet fins ara no ho faré.
L'únic que tinc al cap és aixecar la moral dels meus jugadors, han fet un gran esforç a la segona part.
No han tingut premi per tot el que han donat al partit.
Al futbol d'aquest nivell, si no ets contundent i no aprofites les oportunitats que tens, a poc a poc la teva moral i el teu ànim van minvant i el rival aprofita la primera ocasió que té, que ha sigut el 3 a 1, i el partit ha canviat.
No tinc cap retret per als meus jugadors, i si en tingués, no ho diria, però no en tinc.
Crec en aquest grup, en aquest equip.
Tothom està molt trist, molt tocat, i m'agradaria saber com estarà al mes de maig o abril.
A mi, com a entrenador em toca assumir-ho i aixecar-los la moral. L'equip, sens dubte, té futur aquest temporada.
Hem tingut tres setmanes molt dures, ens ha passat de tot, però confio que les dinàmiques s'acaben i l'equip ensenyarà una altra cara.
Ha sigut un partit molt estrany, pot ser molt bonic de veure des de fora.
El penal, amb el tema del VAR, que suposo que ho ha encertat, ens ha afectat.
No ha pogut ser. El gol i les àrees defineixen el futbol."

És més fàcil cessar l'entrenador que 23 jugadors?

"No soc jo qui prenc les decisions, jo he explicat com em sento i que crec en aquest equip.
La sensació de debilitat és anímica o física?
Crec que en la primera part ens hem de retreure no haver tingut més la pilota i no fer-los córrer més, però sí que ho hem fet a la segona part i el resultat ha sigut clar.
Pots tenir molt control però si no marques... I després hem hagut d'anar a tomba oberta. Fins al 3 a 1 hem controlat home a home, però amb el 3 a 1 el partit s'ha acabat per a nosaltres."

No ha sabut moure les peces?

"El meu equip estava bé, l'equip estava on havia d'estar per poder empatar el partit."
Teníem el control del partit i amb la sensació de generar-los molta inestabilitat."