Ciclisme

L'italià Oscar Gatto guanya la vuitena etapa del Giro d'Itàlia davant d'Alberto Contador

Oscar Gatto ha aprofitat una lleugera pujada a dos quilòmetres de l'arribada de Tropea, per marxar del gran grup i aconseguir guanyar en solitari la vuitena etapa del Giro d'Itàlia. Alberto Contador també s'ha allunyat del pilot en aquest tram final i ha entrat segon esgarrapant fins a 17 segons a la resta de favorits. Pieter Weening continua líder de la general, on Alberto Contador s'ha situat en cinquena posició a tretze segons.

Actualitzat
L'etapa de 217 quilòmetres entre Sapri i Tropea ha tingut un emocionat i inesperat final amb la victòria de l'italià Gatto del Farnes Vini i l'arribada en solitari d'Alberto Contador. El de Pinto ha aprofitat uns dos últims quilòmetres en ascensió per saltar del grup, just després que ho ha fet el guanyador de l'etapa. A la línia d'arribada Contador ha arribat just després de Gatto i cinc segons davant del pilot, que no l'ha pogut atrapar. Amb la segona posició Contador aconsegueix, a més, els dotze segons de bonificació i fa un cop de força en la general del Giro d'Itàlia. El líder, Pieter Weening, ha arribat amb un pilot encapçalat per Pettachi. Weening continua liderant la prova davant de Sitsov i ara Contador, amb aquests segons aconseguits en l'etapa d'avui, és cinquè a tretze segons.

Aquest diumenge es disputa la primera gran etapa de muntanya de l'edició d'aquest any del Giro d'Itàlia. Els corredors hauran de pujar dues vegades el port del volcà de l'Etna, una de les qual serà el final de la jornada, en una etapa de 161 quilòmetres entre la localitat de Messina i el port de muntanya de l'Etna.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut