Lewis Hamilton creua la línia de meta del Circuit de Monza en primera posició (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton s'imposa en el GP d'Itàlia i li pren el liderat del Mundial a Sebastian Vettel

Els dos pilots de l'escuderia alemanya han protagonitzat un doblet en la cursa del Circuit de Monza, mentre que Vettel, amb el seu Ferrari i davant de l'afició del "cavallino rampante", ha estat a punt de quedar-se sense pujar al podi

Noel RodríguezActualitzat

Lewis Hamilton no ha donat treva en territori Ferrari i s'ha imposat amb comoditat al Gran Premi d'Itàlia. El britànic, a més, marxa de Monza com el nou líder del mundial amb tres punts de marge sobre Sebastian Vettel.

Sortida neta en la part capdavantera, on l'únic canvi de posicions ha sigut l'avançament d'Esteban Ocon sobre el joveníssim Lance Stroll, que compartia primera línia amb Lewis Hamilton. Però ni el francès ni el canadenc han pogut contenir els homes forts que venien des del darrere. Tant Valteri Bottas com Sebastian Vettel han avançat els joves pilots i ben aviat ja s'han col·locat en posicions de podi.

Mentrestant, Max Verstappen, que sortia tretzè, una vegada més ha tornat a tenir problemes en les primeres voltes de cursa. A la tercera volta Felipe Massa ha impactat contra l'holandès intentant avançar-lo a la variant del Rettifilo i Verstappen ha punxat la roda posterior dreta.

Els primers classificats han allargat la vida del pneumàtic supertou més enllà de les 30 voltes. Després del canvi obligatori no hi ha hagut modificacions en la classificació pel que fa a les places de podi. Victòria còmoda i en solitari de Hamilton, doblet de Mercedes -Valteri Bottas ha acabat segon- i per darrere d'ells Sebastian Vettel, que ha estat a punt de quedar-se fora del podi pels atacs a última hora de Daniel Ricciardo, que ha firmat una cursa espectacular.

Fernando Alonso ha tornat a ser un dels grans protagonistes en les comunicacions radiofòniques. L'asturià ha arrossegat problemes amb la caixa de canvis durant bona part de la cursa però quan més s'ha enfadat ha sigut quan el pilot de Renault, Jolyon Palmer, l'ha avançat després de saltar-se una de les xicanes del circuit i només ha rebut una sanció de cinc segons. Alonso ha acabat retirant-se a falta de dues voltes. Vuitè abandonament de l'asturià en tretze Grans Premis.

El mundial s'acomiada d'Europa aquesta temporada. Les set curses que queden es disputaran fora del Vell Continent, començant pel Gran Premi de Singapur el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. Hamilton hi arribarà com a líder amb 238 punts, només tres per davant de Sebastian Vettel.

 

Anar al contingut