L'Espanyol millora la seva imatge imposant-se a l'Udinese per 1-0 amb gol de Román Martínez

L'Espanyol ha esvaït els principals dubtes generats durant un agost força mediocre tancant la pretemporada amb un sòlid triomf davant l'Udinese per 1-0. Coincidint amb la presentació davant l'afició en el Trofeu Ciutat de Barcelona, els blanc-i-blaus han esmenat els errors d'anteriors partits demostrant que l'equip arribarà amb garanties al debut de Lliga de la setmana que ve davant el Valladolid. Un gran gol del debutant Román Martínez només començar i una defensa seriosa i contundent han estat suficients per derrotar el conjunt italià.

Contra el Valladolid serà una altra història però aquest Espanyol ja s'assembla més a l'equip que imagina l'afició blanc-i-blava de cara a una temporada sobre la qual s'han abocat moltes esperances. Després dels pobres resultats recollits en els amistosos de l'agost -l'excepció, el partit a Old Trafford-, l'equip de Tintín Márquez ha donat un gir en quant a actitud i a futbol i ho ha demostrat aquest diumenge adjudicant-se el seu torneig, el Ciutat de Barcelona.

Els blanc-i-blaus han aprofitat la presentació al Lluís Companys oferint a l'afició un triomf que, encara que s'ha resolt per la mínima, alberga bons indicis de cara al debut de Lliga el cap de setmana que ve enfront el Valladolid.  L'Espanyol, amb una primera part molt complerta, ha superat clarament els italians en un partit que s'ha decidit gràcies a un gran gol de Román Martínez en el minut set. L'argentí ha engaltat de voleia i des de la frontal de l'àrea contrària una pilota rebutjada per la defensa italiana i ha obert el marcador.

Aquest gol només ha fet que avançar el clar domini dels locals al llarg dels primers 45 minuts. Amb un De la Peña molt participatiu, els de Tintín Márquez han estat molt superior a un rival que no ha arribat amb perill a la porteria de Kameni en aquesta meitat. On realment ha millorat l'Espanyol, però, ha estat en les tasques de contenció. La defensa periquita ha ratllat a un gran nivell i ha permès que els blanc-i-blaus jugessin molt còmodes i segurs.

A la segona part, les substitucions han anat canviant el ritme del joc tot i que els de Màrquez no han renunciat pas a un joc ofensiu del qual volen fer gala. Moisés, de cap, i Sergio Sánchez de xut llunyà han plasmat les intencions de l'Espanyol i a punt han estat de suposar el 2-0. Els italans han replicat i amb l'entrada del jove Fabio Quaglariella han guanyat molta profunditat. El davanter ha estat de llarg el més perillós dels d'Udine i en el 18 de la segona ha estat molt a prop d'empatar amb un xut que ha marxat llepant el pal equerre de Kameni.

Callejón ha respòs intentant arribar a una excel·lent centrada rasa de Béranger però a l'andalús li ha faltat només un pam. El partit, doncs, s'ha obert moltíssim i el mateix Quaglariella ha insistit a la recerca de la igualada. En el 29 ha advertit de nou i deu minuts més tard ha enviat una pilota al travesser. Tot i el relaxament en la intensitat motivada per l'entrada d'Ángel, Chica, Callejón, Rufete, Sielva i Lola, l'Espanyol ha mantingut la bona defensa i no ha permès que l'Udinese pogués empatar.

Traspàs de Riera?

Qui no ha jugat ni un minut ha estat Albert Riera. El mallorquí, tot i trobar-se bé, ha vist el partit des de la banqueta i obre així tota mena d'especulacions sobre el seu futur. Daniel Sánchez Llibre ha confirmat que el club ha rebut dues ofertes pel jugador -Everton i Liverpool- però ha assegurat que només el deixarà escapar si alguna de les propostes satisfà econòmicament les exigènicies de l'Espanyol. Segons ha dit el president blanc-i-blau una de les ofertes sí sedueix el club -sembla que és la dels de Goodison Park- mentre que Riera està més interessant en l'altre -el d'Anfield. En els propers dies la qüestió podria quedar resolta.