Jocs Olímpics

L'Argentina aconsegueix l'or en imposar-se per la mínima a Nigèria (1-0)

La selecció argentina de futbol ha revalidat el títol de campiona olímpica en imposar-se a la final contra Nigèria per 1-0. Un golàs de vaselina de Di Maria al minut 58 ha donat el triomf a l'albiceleste, que ha hagut de suar de valent per vèncer un combinat nigerià que no s'ha rendit mai. L'equip que dirigeix Sergio Batista, però, no ha donat opció a la sorpresa i ha complert els pronòstics que la situaven com la gran favorita per guanyar la medalla d'or. Per la seva banda, el Brasil s'ha hagut de conformar amb el bronze. La "canarinha" s'ha imposat per 3-0 a Bèlgica amb gols de Diego i Jo (2).

Un magnífic gol del jugador del Benfica Ángel Di Maria en culminar un contrataac ha permès l'Argetina revalidar el títol olímpic davant una selecció nigeriana que ha merescut millor sort a la final.

Després d'una primera part per oblidar, el partit ha guanyat en tensió i en ocasions de gol a la represa. La resposta de Nigèria al golàs de Di Maria s'ha traduït en rematades constants a la porteria defensada per Romero. Obinna i Odemwinge han estat a punt d'aconseguir l'empat per a l'equip africà, mentre que l'albiceleste s'ha dedicat a defensar i a confiar en la inspiració del blaugrana Leo Messi.

S'ha de remarcar que amb aquest triomf l'Argentina ha aconseguit el rècord de victòries al torneig olímpic. L'albiceleste encadena 12 partits consecutius amb triomf després de guanyar els sis partits a Atenes fa quatre anys i els sis d'enguany a Pequín.